Alla skriker i panik när piloten gasar mot stupet, men briljanta draget får honom befordrad

En stor del av ens liv handlar faktiskt om att ta sig runt problem och att lösa situationer på bästa sätt. Det är dessutom ofta något som man med tiden ofta blir allt bättre på.

Det är den här fiktiva, roliga historien ett klockrent exempel på – och direkt när jag läste sista raden kände jag att jag måste få dela den här med er!

Det var då 2 blinda piloter som kom till planet där alla resenärer väntade på att få dra iväg på chartersemester. De båda har mörka solglasögon på sig och den ena piloten har dessutom med sig sin ledarhund. Medan den andra tar sig fram med hjälp av en vit käpp.

De kommer till slut in i planet och krånglar sig sakta men säkert till cockpit medan alla passagerare förfärat ser på. Efter en stund har de satt sig vid spakarna och dörren stängs samtidigt som piloterna startar planets motorer.

Passagerarna skruvar nervöst på sig och ett sorl om vad de sett breder ut sig i flygplanet. Alla väntar på att det hela ska visa sig vara ett skämt. Men inget sådant sker – utan planet börjar i stället taxa ut på startbanan.

Lugn infinner sig

Farten ökar och de passagerare som har fönsterplatser ser hur planet börjar närma sig slutet av startbanan – och därmed också branten ner i havet. Till slut är de så nära, utan att ha lyft, att ett hysteriskt skrik breder ut sig bland resenärerna.

Sekunden senare lyfter dock planet. Ett lugn börjar sakta men säkert infinna sig i kabinen.

Inne i cockpit vänder sig ena piloten till den andra och säger:
– Du inser väl det, Gösta. Att en dag kommer de att skrika för sent – och då kommer vi fan inte hinna lyfta…

När piloternas chef dagarna senare fick höra om deras ”smarta knep” blev de befordrade… 

DELA gärna om du fick dig ett skratt!