Bekännelse: Lenas gynekologbesök – som tog en pinsam vändning (fiktiv)

Att gå till läkaren är, nästan vad det än handlar om, lite nervöst. Det spelar inte så stor roll om det är allvarligt, en rutinmässig undersökning eller något annat – att befinna sig i sjukhusmiljö och med en person i läkarrock kommer alltid vara lite speciellt.

Av någon anledning känner jag att jag alltid vill göra bra ifrån mig när jag befinner tillsammans med en doktor. Det kanske är så enkelt som att man värnar om sin egen hälsa och inte vill ha några problem eller bekymmer.

Lite så var det för kvinnan i den här roliga historien. Den har florerat på internet en längre tid och nästan blivit en klassiker, men jag tycker att den är så pass bra att den kan berättas igen.

Kan verkligen relatera

Troligen är den fiktiv och har då inte hänt i verkligheten, men även om så är fallet, så tycker att jag att den är helt klockren. Mamman Lena fick sig i alla fall en riktig chock den här dagen när hennes dotter kom hem från skolan.

Jag kan faktiskt inte sluta skratta när jag kommer till slutet! Jag tror att flesta av oss kvinnor som besökt en gynekolog kan relatera, men även män bör kunna sätta sig in i den här situationen!

Hoppas nu i alla fall att denna fräckisen ska kunna bjuda dig på en skrattfylld dag!

Lenas gynekologbesök

Jag hade tid hos gynekologen senare denna vecka för mitt årliga cellprov. Tidigt en morgon så ringde de dock från mottagningen för att tala om att de hade fått ett återbud och att jag kunde komma in tidigare – samma morgon klockan 9.30.

– Hinner du det, Lena?

Jag hade precis fått iväg alla till skolan och arbetet så klockan var redan kvart i 9. Det skulle ta minst 30 minuter att köra till mottagningen, så jag hade lite bråttom – men jag tackade ja.

Kvinnan på fotot har inget med berättelsen att göra. Bild: Max Pixel.

Liksom de flesta kvinnor ville jag ägna några extra minuter åt min underlivshygien inför ett sådant här besök, men denna gång fanns det helt enkelt ingen tid för en grundlig rengöring.

Så jag tog bara den tvättlapp som råkade ligga vid tvättstället i badrummet och tvättade av mig lite snabbt ”där nere”, så jag åtminstone såg lite presentabel ut.

Då jag var klar kastade jag tvättlappen i smutskorgen, slängde på mig mina kläder och hoppade in i bilen för att köra i ilfart till min undersökning. Jag fick bara vänta i ett par minuter innan det var min tur att gå in till doktorn.

Suckade av lättnad

Då jag, liksom alla kvinnor, har gått igenom denna procedur flera gånger hoppade jag vant upp på undersökningsbritsen, tittade upp i taket och låtsades som om jag befann mig i New York eller någon annanstans långt borta.

Doktorn kom in och jag måste säga att jag blev lite förvånad då han sa:

– Oj då, i dag har vi minsann ansträngt oss!

Jag svarade inte och suckade av lättnad då undersökningen var över för denna gången.

Resten av dagen var som vanligt med städning, ICA-handlande och matlagning. Då skolan var slut och min 7-åriga dotter vid 14.30-tiden lekte för sig själv ropade hon från badrummet:

– Mamma! Var är min tvättlapp?

Jag sa till henne att hon kunde ta en ny från linneskåpet eftersom den gamla låg I tvätten. Hon svarade:

– Nej mamma! Jag måste ha just den som låg vid tvättstället! Jag hade rullat in allt mitt glitter i den…

Så kan det gå! Tryck nu på DELA om du fnissade till, så kan du passa på att bjuda dina vänner på ett härligt skratt i dag! Det kommer garanterat att uppskattas!