Pekka blir rasande när han får 3 000 kr i böter, men i rätten avslöjas detalj som får polisen sparkad

Polisen är, utan tvekan, en av de allra viktigaste yrkeskategorierna i vårt samhälle. De ska upprätthålla lag och ordning samt hålla oss medborgare trygga.

Jag är otroligt tacksam för att majoriteten av poliserna i Sverige är så pass duktiga på sitt arbete och jag anser verkligen att de förtjänar mer uppskattning än de vanligtvis får.

Samtidigt kan jag tycka att roliga historier om poliser är riktigt kul, Det kan vara att det allvarliga liksom möter det komiska.

Det här skämtet hittade jag på nätet tidigare i dag – och jag kände att jag måste få dela det med er. Jag hörde det första gången på 90-talet, men då i en lite annat tappning. Jag måste säga att den här versionen var ännu vassare!

Den här fiktiva historien handlar om att det ibland gäller att se längre än vad ens första tanke tillåter. Det kan då och då vara bra att resonera med sig själv kring om det man ser verkligen är hela sanningen.

Det var polisen i Norrland som stoppade lastbilschauffören Pekka Peltonen. Konstaplarna kliver ur sin bil och talar om för honom att lasten håller på att ramla ur för att den är alldeles för dåligt fastsatt.

Lastbilschauffören ber mycket upprört poliserna att jaga rätt på de riktiga bovarna i stället:

– Lämna oss hederliga arbetare i fred, för Guds skull!

Hamnade i tingsrätten

Men poliserna gav sig inte och skrev ut böter på saftiga 3 000 kronor.

Men Pekka fullkomligt vägrade att betala böterna. Så till slut blev det en rättegång av det hela.

Gällivare tingsrätt bad då lastbilschauffören att förklara varför han tydligen ansåg att han han inte skulle betala böterna för att hans last var dåligt fastsatt.

Pekka satte sig i vittnesbåset och svarade lugnt:

– Jo, det är ganska enkelt, sa han. För att jag var ute och sandade vägen…

Var ingen snåljåp nu, DELA vidare om Pekkas svar gav dig ett leende på läpparna!