Fräckis: 13-åriga Lars mobbas i skolan varje dag, 30 år senare tar han klockren revansch

Ingen tycker om en riktig skrytmåns eller elaking. Har man lyckats med något ska man givetvis få vara glad och berätta om det, men då gäller det att sköta det på ett sätt så att andra kan bli glada för den personens skull – och inte känna avsmak.

Jag tror att de flesta av oss stött på en sådan människa som alltid ska ha det senaste, dyraste och mest moderna. Det är då dessutom ofta viktigt att så gott som hela världen vet om det.

Nej, sådant går inte hem hos mig i alla fall. Sådana där tölpar kan behöva en kommentar som tar ner dem på jorden ibland. Det är den här fiktiva, roliga historien ett underbart exempel på.

Det var 43-åriga Lars som var på konferens med sitt jobb. På kvällen bjöds det på fest och rätt som det var stötte han på sin gamla klasskamrat Janne från skoltiden hemma i Motala. De hade inte setts på hela 30 år.

Redan under ungdomsåren var Janne en sådan person som gillade att skryta om hur fräck han var. Han hade alltid de senaste prylarna, skulle alltid höras och synas mest i klassen. Han var dessutom en av de som inte drog sig för att trycka ner och mobba andra för deras tillkortakommanden – och var alltid på just Lars varenda dag.

Kort och gott – han var inte Lars favorit från skoltiden.

Men de stod i alla fall och pratade en stund, hade ganska trevligt – men efter en stund blev Janne som förr i tiden igen. Han började plötsligt skryta om sitt fina jobb, sin dyra lyxbil, sin stora villa, sina duktiga barn – och sist men inte minst sin ”otroligt vackra fru”.

Janne plockade fram sin mobil, tog fram en lättklädd bild på frun och sa:

– Kolla här! Visst är hon det klart sexigaste du någonsin sett?!

Lars kikar på bilden i någon sekund och svarar sedan:

– Om du tycker att hon är så läcker ­– så borde du träffa min fru!

– Jaha, säger Janne. Du har en sådan alltså? Är hon också en riktig pudding?

– Njae, svarar Lars. Men hon är optiker!

Det blev för mycket för Janne, som började gråta…

Tryck nu på dela-knappen om du också gillade Lars kontring!