Fräckis (fiktiv): Chefen skämmer ut Johan inför kollegorna – men svaret tar ner idioten på jorden

Det kan vara tufft att hantera när någon försöker trycka ner en – speciellt om det är ens chef. Ska man bara ta det, eller våga kontra?

Att komma med en smart, snabb och dräpande kommentar är ofta bästa medicinen för att få tyst på en riktig häcklare. Att bara skrika elakheter funkar sällan.

Mannen i den här fiktiva, roliga historien löste det hela på ett helt klockrent sätt – och jag skrattade högt när jag kom till sista raden! Snacka om att ge svar på tal!

 

En anställd vid namn Johan försöker sätta sig bredvid sin chef under lunchpausen, men chefen tittar bara på honom med avsky och säger arrogant:

”En svan ska inte vara vän med en gris”.

Medarbetaren ler och svarar: ”Jaha. Då flyger jag vidare till nästa bord”.

Kallades till kontoret

Chefen blev dock förbannad och vägrade släppa händelsen. Hur vågade en vanlig, simpel medarbetare göra något sådant mot honom?

Han bestämde sig därför för att hämnas på lustigkurren – chefen tänkte nu låta honom få svettas lite.

Så nästa dag ringde han till Johans telefon och bad honom komma upp på chefskontoret. När mannen väl steg in så sa chefen:

”I dag är det dags för ditt utvecklingssamtal. I slutändan kan du bli befordrad och få ett diplom. Jag ställer några frågor och du svarar. Förstår du?”

Pixabay

Den anställde nickade.

Chefen gick igenom de vanliga frågorna som alltid finns med i sådana här typer av formulär för utvecklingssamtal. Johan svarade pliktskyldigt på alla frågor.

Till sist hade chefen en annan, speciell fråga som han har kommit på själv.

Han frågade: ”Tänk dig att du går på gatan och hitta två säckar. Den ena är full av guld, den andra är full av visdom. Vilken skulle du välja?”

”Lätt! Väskan som är full av guld”, svarade medarbetaren.

Skakade på axlarna

Med ett överlägset leende sa chefen:

”Bra! Då vet jag vad du går för. Du skulle aldrig kunna vara en ledare i det här företaget, du har har inte den rätta inställningen. Så du förstår uppenbarligen inte filosofin i företaget”.

Chefen fortsatte:

”Själv skulle jag naturligtvis välja visdomen – för den är viktigare än allt guld i världen”.

Johan skakade på axlarna och sa lugnt:

”Jo, det brukar ju vara så att du väljer det som du inte har”.

Chefen blossade upp och ansiktet blev helt illrött. Han kokade inombords, men ville inte ställa till med en stor scen inför alla anställda som satt i lokalen utanför.

I stället tog han fram en röd penna och skrev ned ”Rövhål” med stora bokstäver på utvecklingssamtalsformuläret. Han kastade pappret på den anställde.

Flickr

Johan tog upp det och sa lugnt:

”Ursäkta … du har skrivit under med ditt namn, men var är mitt diplom?”

Snacka om klockren kontring! Tryck nu på DELA om du håller med, så kan du sprida skrattet vidare till dina vänner!