Magnus blir utskälld och kallas latmask av chefen, men briljanta kontringen får honom befordrad

De allra flesta av oss har nog upplevt hur det är att råka ut för en nitisk försäljare som fullständigt vägrar att ge sig – vad du än säger. Då gäller det att kunna stå emot så att man inte spenderar pengar i onödan, som man sedan kan ångra i efterhand.

Samtidigt gör ju försäljare bara sitt jobb – och det måste man respektera. Så att vara dum och otrevlig mot dem känns onödigt.

Den här roliga historien handlar om just en försäljare. Till en början tyckte jag lite synd om honom, men när jag kom till sista raden skrattade jag så att tårarna rann. Så jäkla klockrent!

Det var då Magnus, en ung kille från en småstad, som flyttade till Stockholm och gick in på ett jättestort varuhus med mängder av avdelningar för att söka jobb.

Han fick komma på intervju med chefen som frågade:
– Har du erfarenhet av försäljning?
– Ja, i min förra stad jobbade jag ett tag som dammsugarförsäljare, svarade den unge mannen.

Chefen var ännu inte helt övertygad, men tyckte om Magnus – och bestämde sig för att i alla fall ge honom chansen.
– Du får börja i morgon. Jag kommer ner från kontoret när vi har stängt så kan vi gå igenom hur det gick för dig, sa han.

Magnus första dag på jobbet var tuff, men han tog sig igenom den. När varuhuset hade stängt kom chefen förbi.
– Hur många kunder har handlat av dig i dag? frågade han.

Killen rynkade lite på pannan, stirrade ner i golvet och muttrade ur sig ett svar:
– En.

”Skärp dig!”

Chefen:
– Bara EN?! Våra säljare har ungefär 20 till 30 kunder vardera varenda dag. Det här måste du bättra på och helst väldigt snabbt om du vill ha kvar jobbet. Vi har väldigt höga krav på vår försäljning här i storstan. En kund om dagen hade kanske varit okej där du kommer ifrån. Men du är inte på landet nu, grabben. Skärp dig!

Den unge mannen lyssande på chefens klagomål, men fortsatte att stirra rakt ned i golvet. Bossen kände sig lite skamsen efter att ha skällt ut honom så redan under den första dagen och frågade därför lite ironiskt:
– Hur mycket drog vi in på din försäljning då?

Magnus tittade upp och svarade lite skamset:
– 1 109 217 kronor.

Chefen nästan skrek av chock:
– Över 1,1 miljoner kronor! Vad tusan sålde du egentligen?!

Den unge mannen förklarade:
– Okej, först sålde jag några fiskekrokar till honom. Sedan ett fiskespö som han kunde ha till sina nya krokar. Då frågade jag var han skulle fiska och när han sa att han skulle ut i skärgården förklarade jag att han behövde en båt. Då gick vi ned till båtavdelningen och där köpte han den nya med tvåtaktsmotor. Sedan sa han att han inte tyckte att hans bil höll måttet och därför gick vi in till fordonsavdelningen och köpte en sprillans ny för några hundra tusen.

Chefen flämtade och utbrast:
– Så det kom in en kille som skulle köpa fiskekrokar – och du sålde på honom en båt och en spillrans ny bil?!

Magnus:
– Nej, nej. Egentligen kom han in för att köpa tamponger till sin tjej. Men då sa jag: ”Kompis, den här veckan är du ändå körd, så du kan lika gärna åka och fiska…”

Dagen efter blev Magnus befordrad… 

DELA nu gärna med dina vänner!