Påven frågar 40-åriga Pekka om hjälp med ett korsord, oväntade svaret han får är briljant!

Påven frågar 40-åriga Pekka om hjälp med ett korsord, oväntade svaret han får är briljant!

Att hamna bredvid en pratig person på flyget kan vara både bra och dåligt.

Är det dåligt så har man en lång flygtur framför sig med någon rackare som inte förstår att man helst av allt vill sova och inte höra historier om farbror Alberts bortsprungna hund.

Men om man har tur kan man hamna bredvid någon som är riktigt intressant. Och har man ännu mer tur kan det till och med bli en kändis!

Den här historien handlar om man som får sitta bredvid sin stora idol på ett flygplan. Men plötsligt får han en fråga han inte vet hur han ska svara på. Jag skrattade gott åt den här historien och det tror jag minsann ni också kommer göra!

En man hamnar bredvid påven på ett flygplan. Men då ställs han inför ett dilemma han inte är beredd på.

Påven löser korsord på flyget

Man on plane
Shutterstock.com

Pekka hade precis fyllt 40 år och bestämt sig för att åka ut och resa. När han precis skulle borda sitt första flygplan fick han till sin stora förtjusning höra att påven var ombord på samma plan.

”Åh, vad spännande” tänkte Pekka. ”Jag som alltid varit ett stor fan av just påven. Hoppas jag får en chans att se honom.”

När han letade sig fram till sin plats kunde mannen knappt tro sin lycka. Det visade sig nämligen att han fått just platsen bredvid påven!

Men eftersom Pekka var blyg och inte ville störa satte han sig utan att prata den heliga mannen.

Strax efter planet lyfte plockade påven fram ett korsord ur sitt handbagage och började fylla i svaren med en blyertspenna.

”Det här är ju otroligt” tänkte Pekka. ”Jag är ju fantastiskt duktig på korsord.”

Pekka hoppades på att påven skulle stöta på ett svårt ord och be mannen hjälp. Och kanske hör gud bön för det tog inte många minuter innan påven vände sig mot Pekka och sa:

– Ursäkta mig, men vet du något ord på fyra bokstäver som hänvisar till en viss typ av kvinna som slutar med bokstäverna ”ORA”?

I raden bredvid såg Pekka hur tre kardinaler sjönk ihop och gjorde sig så små de bara kunde, började leta efter något på golven eller plötsligt somna till.

Pekka var själv i chock.

Vad skulle han svara?

Han kunde knappt andas.

Pekka började fundera. Vad skulle han svara? Det tog nästan en hel minut och mörka moln hade börjat samlas i hans huvud tills plötsligt en insikt slog honom som en solstråle genom den mörka skyn.

Han vände sig till påven och sa så artigt han bara kunde.

– Ursäkta ers Helighet. Men jag tror att ordet du letar efter är ”Mora”, som bondens hustru.

– Såklart, utbrast Påven utan att vända blicken från korsordet och frågade sedan:

– Du råkar inte ha ett suddgummi på dig?

Påven
Shutterstock.com

Fick du ett leende på läpparna av den här historien? Dela den gärna vidare i så fall!