Pekka är rasande på frun och ber läkare om råd, men hustruns kontring lämnar honom mållös

Att inse sina egna begränsningar är ofta inte det lättaste. Speciellt inte om man är omtänksamt lagd och har en hel familj att bry sig om.

Det är den här roliga historien ett underbart exempel på. Jag hade inte alls väntat mig vad som kom på sista raden och skrattade högt här i soffan!

Jag tror de flesta föräldrarna kan känna igen sig i att man bryr sig mer om sina barns välbefinnande än sitt eget. Samma sak om man är väldigt kär – då står pojk- eller flickvännens önskningar ofta högt upp på ens prioriteringslista.

Men ibland måste man se till att fokusera på sig själv också. Om man själv inte mår hundra så är det inte heller så lätt att ge allt man kan till de man bryr sig om. Den här roliga historien är ett roligt exempel på just den här problematiken!

Jag lände att jag måste dela det här skämtet med er. Delad glädje är ju dubbel glädje!

”Har ett förslag”

En man vid namn Pekka är mycket bekymrad och går för att rådfråga familjens läkare.

– Jag tror att min fru håller på att bli döv. Jag är så trött på allt skrikande. Jag blir snart rasande, säger han.

– Jag har ett förslag på hur du kan testa hennes hörsel, svarar doktorn. Placera dig en bit ifrån henne och ställ en fråga. Svarar hon inte så går du lite närmare och ställer samma fråga igen. Upprepa detta tills hon svarar. Då kommer du att få veta hur dåligt hon hör.

Pekka tyckte det lät som en bra idé och begav sig hemåt för att försöka. Han kliver in genom ytterdörren och säger omgående:

– Älskling, vad blir det till middag?

Samma fråga flera gånger

Han hör inget svar, så han går lite närmare köket.

– Älskling, vad ska vi ha till middag?

Fortfarande inget svar. Pekka fortsätter att ställa samma fråga flera gånger medan han går allt närmare – och till slut står alldeles intill frun som lackar lök.

– Älskling, vad blir det till middag? säger han igen.

Då kommer svaret:

– För femtielfte gången – vi ska ha KÖTTFÄRSLIMPA till middag, din döve fan!

Tryck gärna på dela-knappen om du fick dig ett skratt!