Professorn stoppar fingret i rumpan och gör sen det otänkbara. Men missa inte sensmoralen i slutet!

Professorn stoppar fingret i rumpan och gör sen det otänkbara. Men missa inte sensmoralen i slutet!

Att bli läkare är ingen lätt match. För är det en massa plugg och sedan måste man klara av att möta patienter och håra arbetstider och stress.

Hatten av för alla som orkar ta den vägen men det var aldrig för mig.

Den historien handlar om ett gäng läkarstudenter om trots att de nog är smarta och belästa inte riktigt hänger med i svängarna när deras professor ska lära dem en läxa.

Jag tycker att den var väldigt rolig, även om den kanske verkar lite grov. Läs gärna klart den till sista raden innan ni dömmer den för hårt om ni är en av dem som lätt blir arga av lite humor. Jag tycker att poängen är rätt så festlig och jag tror ni också kommer göra det!

Gilla gärna vår sida om ni har humor så får ni er dagliga dos av skratt!

Så här kan det gå till första dagen på läkarlinjen…

Läkare
Shutterstock

Läkarstudenternas första lektion

Det var första året på läkarprogrammet och klassen skulle för första gången ha en anatomiklass med ett kadaver.

Det var nervös stämning när klassen samlades. Det var nu agnarna skulle skiljas från vetet.

Studenterna samlades alla runt ett bord där en kropp låg under ett vitt skynke. Snart kom professorn in. Han synade klassen och tog sedan till orda.

– Inom medicinen finns det två egenskaper som är viktigare än alla andra. Den första är att aldrig någonsin bli äcklad av den mänskliga kroppen.

För att bevisa sin tes drog professorn tillbaka skynket från kroppen, stoppade in sitt finger i rumpan på det, drog ut det och sedan snabbt in i sin egen mun.

Sedan spände han ögonen i studenterna och sa.

– Varsågoda, nu ska ni göra samma sak.

Läkarstudenterna tvekade i flera minuter. Men eftersom de alla var ambitiösa så gjorde de snart som läkaren sagt. En efter en stoppade de fingret i rumpan på kadavret och sedan in i munnen.

När de var klara så tog professorn till orda igen.

– Den andra egenskapen som är extremt viktigt är observationsförmåga. Om ni hade haft det skulle ni ha upptäckt att jag stoppade in mitt pekfinger i rumpan men mitt långfinger i munnen. Så, är er vara uppmärksamma!

Sensmoralen i historien: Var uppmärksam och gör inte allt som någon säger åt dig bara för att du tror att den kan mer än du, följ ditt eget huvud! 

Var gärna med och DELA den här roliga historien om den fick dig att le – det är aldrig fel att sprida lite glädje!