Rolig historia: Pekka tar till genialt knep för att få ledigt från jobbet – kollegans svar är klockrent

Ett gott skratt förlänger livet”, brukar man ju lite klyschigt säga, men härom dagen läste jag att det faktiskt ligger något i det. Människor som är glada och upplever mycket lycka i livet ska tydligen i regel leva längre.

Kanske inte så oväntat – men ändå nämnvärt, kände jag.

Jag har som rutin att varje dag på min lunchrast läsa en rolig historia eller fräckis – och det får mig alltid på bra humör inför eftermiddagens prövningar. Det kanske är något för dig att testa? Det finns nästan bara något att vinna på det där, för ett skratt skadar aldrig!

Dessutom är delad glädje dubbel glädje, så att sprida skämten vidare till sina vänner är något som betydligt fler borde göra!

Det var Pekka som hade bestämt sig för att han behövde några dagars extra semester, men hade på känn att chefen aldrig skulle ge honom ledigt. Så den 62-åriga gubben funderade länge och väl på vad han skulle göra – och fick till slut en riktig snilleblixt.

Pekka skulle låtsas vara sinnesgalen – och då skulle han med all säkerhet skickas hem på grund av stress.

Så den kreative norrlänningen hängde sig en dag i taklampan inne på kontoret och började surra runt. Hans blonda, otroligt sexiga kollega frågade vad tusan han sysslade med.

– Jag låtsas vara en glödlampa så att chefen ska tro att jag har fått ett psykbryt och då skickar hem mig ett par dagar! säger han nöjt.

Gene Inman Photography

Efter några minuters hängande i taklampan kom så chefen förbi och ropade argsint:

– Pekka! Vad i helvete gör du där uppe?

– Jag är en glödlampa, svarade han.

Chefen funderade en stund och sade:

– Jag ser ju att du har bränt ut dig helt! Gå hem och vila upp dig ett par dagar!

Pekka klättrade ner, tog sin jacka över armen och skulle just gå ut ur rummet när den vackra kollegan ställde sig upp och följde efter.

– Och vart fan ska du nu då?! gastade chefen.

Kvinnan tittade på honom och svarade med eftertryck:

– Jag går också gå hem. Jag kan ju för tusan inte jobba i mörker!

Gör nu dina vänner en tjänst och DELA vidare om du skrattade!