Sixten avslöjar frökens skamliga hemlighet inför klassen – geniala svaret får mig att skratta högt

Många gånger så underskattar vi barns intelligens. Nog för att de är betydligt yngre och inte alls har samma erfarenhet från livet som oss vuxna, men samtidigt har de ett öppet sinne som välkomnar nya intryck – och det gör nog att de är snabba på att lära sig saker.

Jag vet inte hur många gånger som jag imponerats av vad ungar snappat upp utan att man själv inte har en aning om det. Därför gäller det att vara på sin vakt runt dem, så att man inte slänger ur sig korkade grejer som de sedan kan använda mot en.

Barn är trots allt vansinnigt härliga – och att de många gånger är rätt oförutsägbara är så klart en stor del av deras charm. Det kan nog de flesta av oss vara överens om!

Huruvida läraren i den här roliga historien skulle hålla med vet jag dock inte. Hon beskyllde en elev för att ha gjort något förbjudet, men åkte då på en kontring som hette duga.

Läs själva – jag fick mig ett riktigt gott skratt!

Det var lärarinnan Anna som en morgon med bestämda steg klev i klassrummet. Hon var märkbart irriterad och spände omgående blicken i busfröt Sixten som satt längst bak mot väggen.

Fröken sa inför hela klassen:

– Jaha, Sixten. Det har kommit till min kännedom att du varit i min trädgård 2 nätter i rad och pallat frukt. Vad har du att säga om saken?

Sixten sitter dock kvar helt tyst. Så Anna frågar samma sak igen – men inget svar. Så hon går bort till pojken och frågar varför han inte säger något.

– Jag hörde inte ett ord av vad du sa, menade Sixten.

– Jag har väldigt svårt att tro att det skulle höras så dåligt hit ner, svarar Anna skeptiskt. Gå du upp till katedern och tala till mig i vanlig ton medan jag står kvar här, så ska du nog se att jag hör precis vad du säger.

Sixten går längst fram i klassrummet, vänder sig sedan om och säger:

– Är det sant att fröken kröp ut ur magister Anderssons källarfönster klockan 03 i natt?

Anna får en chock.

Du har helt rätt, Sixten, svarar hon. Det hörs förbannat dåligt här nere…

Jag skrattade gott åt läraren Annas svar! Tryck nu på dela-knappen om du gjorde samma sak!