67-årig mormor tröttnar på fartdårarna – hennes unika lösning får bilisterna att sakta ner direkt

I dagens samhälle har vi väldigt ofta bråttom. Det stressas till jobbet, i matkön på Ica, när man slänger ihop middag och nästan också när det är läggdags. Tempo, tempo, tempo – och det här kan få otäcka följder. Som i trafiken när människor kör för fort.

Jag kommer nog aldrig sluta att irritera mig på fartdårar och att hålla sig inom hastighetsbegränsningen är faktiskt inte för mycket begärt. De finns till av en anledning och bör respekteras. Det är ju trots allt för din, min och alla andras säkerhet.

Polisen gör givetvis allt som går för att bilister ska hålla sig inom de hastighetsbegränsningar som finns på de svenska vägarna, men alldeles för många kör för fort – och det är tyvärr en av anledningarna till att det inträffar en hel del olyckor.

Jag har själv fått fortkörningsböter en gång för cirka 15 år sedan, vilket jag skäms över – men det fick mig att tänka efter och sedan dess har det känts allt viktigare för mig att respektera andra bilister och att hålla sig inom de uppsatta gränserna.

Liknar en fartkamera

Tyvärr är det ju en omöjlighet för polisen att ständigt ha kontroll på varenda väg i landet, så vi andra medborgare måste dra vårt strå till stacken. En 67-årig kvinna vid namn Jean Brooks tröttnade på att bilister körde för fort på gatan där hon bodde och därför valde mormodern att göra något åt saken.

Youtube

Hon började dagligen stå en stund ute på sin tomt, precis intill vägen, med sin hårfön och siktade mot förbipasserande bilar likt det vore en fartkamera hon höll i. De två apparaterna är dessutom inte helt olika, så en del förbipasserande ska ha trott att det var just en fartkamera som den gamla dagen stod och höll i.

Sedan dess har hennes grannar, enligt Caters Clips, vittnat om en klar förbättring på deras väg. Allt fler bilister håller sig nu inom hastighetsbegränsningen – framför allt ungdomarna som tidigare gasade förbi i full fart på sina mopeder.

Youtube

Initiativet har nu hyllats av över 500 000 människor – och även om det är en ganska simpel lösning från Jean, så måste jag säga att den är smått genial. Den funkade ju bevisligen, så då måste det ju nästan anses vara positivt!

Nedan kan du se ett kort klipp på hur 67-åringen ”jobbade” med sin hårfön!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/r9ufd_1_8zI” /]

Snåla inte nu, DELA vidare om du tycker att den här kvinnan gjorde rätt! Då kanske vi dessutom kan få fler att tänka på trafiksäkerheten framöver!