Bilister ser hemlös man vid vägkanten – läser hans skylt och inser sitt korkade misstag

Jag är en sann förespråkare av att man alltid ska följa lagar och regler – i synnerhet i trafiken. Att slarva där kan få förödande konsekvenser och är det någon gång som man ska vara extra vaksam så är det när man sitter bakom ratten.

Tidigare i år kom ett förbud i Sverige mot att hålla på med, eller prata i, mobiltelefonen när man kör bil – och även om alla kanske inte anpassat sig till det ännu så tycker jag att det i grund och botten är ett steg i rätt riktning.

Kolla nu det här smarta knepet som poliser i den amerikanska delstaten Maryland använde för att råda bot på det här problemet!

I flera delstater i USA har den här lagen dock redan funnits under en tid – och under en morgon för en tid sedan så möttes bilisterna på en väg i Bethesda i Maryland av en hemlös man som stod vid sidan av vägen med en skylt med några nedklottrade ord.

Några av bilförarna lyfte blicken från sina mobiler för att läsa vad som stod skrivet – men då var det redan för sent. På skylten som mannen höll i händerna stod det nämligen: ”Jag är inte hemlös. Jag är polis i Montgomery County och letar efter brott mot mobilförbudet”.

Medan vissa skötte sig helt enligt lagens bestämmelser så var det andra som tvärnitade när de läste vad som stod på skylten. Troligen i panik för att de insåg att de åkt fast.

Över 30 böteslappar

Det hela var alltså en så kallad ”sting” då poliser utger sig för att vara någon annan. I det här fallet var mannen utrustad med en mikrofon – och meddelade då sina poliskollegor lite längre fram vilka bilister som satt och pillade med sina mobiler bakom ratten.

De som blivit tagna på bar gärning blev sedan invinkade. Totalt delade man ut 31 böter och 9 varningar den här dagen till personer som bröt mot mobilförbudet.

Se ett TV-inslag från polisinsatsen här nedanför!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/fBkEojcC_hY” /]

Visst var det här ett kreativt och lite roligt tillvägagångssätt från polisen?

Dela gärna om du håller med, så kanske vi kan få fler att vara vaksamma i trafiken!