Café i Rättvik fick nog av lata sommarjobbare – nu hyllas nya annonsen av tusentals

Många lite äldre anser att dagens ungdomar är väldigt bortskämda. De vet knappt hur man sätter på en tvättmaskin, har vanligtvis dålig arbetsmoral och är mer eller mindre besatta av att hålla på med sina mobiltelefoner.

Genom att tekniken blivit en så stor del av vår vardag sker numera färre möten mellan personer. Man sätter sig allt mer sällan ner och diskuterar saker och ting. Datorerna ger främst de yngre en genväg som gör att man slipper ”krångel” som att passa tider.

När man som företagare ska anställa sommarjobbare gäller det därför att vara extra försiktig. Man vill ju inte få in en lat slashas, utan någon som kan ta emot kunder på ett trevligt och vuxet sätt.

När man växer upp som barn numera kommer ofta mycket serverat på silverfat. Det mesta finns i ens mobiltelefon eller på internet – och jag tror knappt det finns en tonåring i Sverige i dag som vet hur man slår i en telefonkatalog.

Att tvätta lär man sig vanligtvis betydligt senare än man gjorde på min tid – och att skaffa sig ett hederligt arbete, för att tjäna en slant, låter ju jobbigt. Ja, jag vågar nog påstå att dagens ungdomar är latare än man var för ett tiotal år sedan.

Givetvis finns det undantag. En del yngre förmågor är oerhört flitiga, men som lite äldre är det lätt att bli trött på hur beroende exempelvis tonåringar är av sina mobiltelefoner. Självklart har tekniken även fört med sig bra saker – men så är det ju med det allra mesta.

Lata ungdomar

Som en reaktion på latheten hos många ungdomar i dag har nu ett café i Rättvik satt in en annons för ett sommarjobb i en lokaltidning. Texten är helt klockren – och har dessutom fått rejäl spridning på nätet.

Bildkälla: Ulrika Good (Twitter)

Det står:

Söker sommarpersonal. Meriterande:
– Vara glad & serviceinriktad
– Veta hur man använder en kortterminal
– Kunna klockan
– Inte behöva använda Facebook & Snapchat var tredje minut
– Kan kommunicera med folk
– Svara i en vanlig telefon
– Att en tvättmaskin inte är helt främmande
– Kan tänka sig att jobba mer än 2 dagar i veckan
– Inte behöva ta ledigt under vecka 29, 30, 31 för att ”hitta sig själv”

Om man lever upp till de hårda kraven (nåja…) så är man välkommen med sin ansökan till [email protected] eller genom att lämna sitt CV på Södergårdens Café i Rättvik senast den 26 mars.

Bildkälla: Rättviks kommun

Jag tycker att den här annonsen är helt underbar. Snacka om att få ihop en klockren mix av vad man faktiskt behöver kunna göra på caféet, men samtidigt skjuta in en rejäl dos skämtsamhet.

Man kan ju tycka att de flesta ungdomar borde klara av de här kriterierna, men ska jag vara helt ärlig undrar jag om det ens handlar om en majoritet!

Nåväl! Vi får hoppas på att caféet får in många ansökningar – och hittar den perfekta sommarjobbaren!

Men visst var den här jobbannonsen klockren? Tryck på DELA om du håller med!