Chokladtillverkaren avslöjar: Du har ätit choklad fel hela ditt liv – så här ska du egentligen göra

Finns det något smarrigare än choklad? Man känner verkligen hur man lyxar till det när man öppnar en förpackning choklad och får mumsa i sig.

Choklad är dessutom så perfekt i och med att det finns så många sätt att avnjuta choklad på.

Men en fråga som alltid delar chokladälskare är hur man förvarar chokladen.

Här nedan finner vi svaret.

Är du en av dem som lägger in din favoritchoklad i kylskåpet det första du gör när du kommer hem från mataffären?

Eller är du en av dem som lätt och ledigt lägger helg-snasket i skafferiet?

Fundamentalt misstag många gör

Cadbury, den enormt stora brittiska chokladtillverkaren, har nu satt punkt för den debatten.

Enligt dem gör många det ”fundamentala misstaget” att lägga chokladen i kylskåpet, skriver The Mirror.

Chokladen ska alltså ligga i skafferiet, där det är mörkt, torrt och svalt.

Bildkälla: Flickr

Svalt – inte kallt

Poängen är alltså att choklad ska avnjutas medan den är lite mjuk fortfarande, även om många av oss nog är vana vid att chokladen är kylskåps-hård.

Cadbury menar att det är bättre för smakens skull att förvara chokladen svalt snarare än kallt.

Viktigt är också att inget solljus kommer åt den läckra chokladen.

Bildkälla: Shutterstock

Hur förvarar du din choklad? Tryck på DELA-knappen för att säga din syn på saken!