Det är bättre att ta sovmorgon än att kliva upp och träna – enligt forskare

Det är bättre att ta sovmorgon än att kliva upp och träna – enligt forskare

Att gå upp i gryningen och träna är och förblir en fantasi för de allra flesta av oss – det är helt enkelt för gött att ligga kvar i sängen och dra sig lite på morgonkvisten.

Dock kan man lätt få lite dåligt samvete när man kommer in till jobbet på morgonen och får höra om alla kollegor som minsann varit uppe med tuppen och gått på spinning, yoga eller något annat konstigt.

Men enligt forskare kan man nu trycka på snooze-knappen med gott samvete, det är nämligen bättre att sova ut, skriver Café.

Att träna på morgonen är något som de flesta tipsar om, framför allt alla morgonpigga hurtbullar som sällan drar sig för att förklara hur mycket bättre de mår och hur mycket piggare de blivit sedan de började gå upp halv fem på morgonen för att gå till gymmet.

Men enligt studier så är det bättre att träna på kvällen.

70 olika studier

Efter att ha gått igenom 70 olika studier där morgonträning och kvällsträning jämförs har forskare nu kunnat konstatera att tidpunkten på dygnet inte spelar så stor roll för träningen.

Om man nu prompt ska välja ett tillfälle att träna på så är det i så fall på eftermiddagen man ska gymma.

Tränar man tidigt på morgonen riskerar man nämligen att utsätta sig själv för sömnbrist, vilket har motsatt effekt på träningen.

Bildkälla: Pxhere

Sämre förbränning

För lite sömn i för stora mängder kan påverka såväl koordination som uthållighet, vilket ökar skaderisken avsevärt.

Att sova för lite påverkar dessutom hormonerna i vår kropp vilket i sin tur kan göra att förbränningen minskar.

Det viktigaste med träningen är dock att den blir av, oavsett när på dygnet det sker. Värt att tänka på är dock att det är bra att träna ungefär samma tid varje dag så att kroppen lär sig.

Bildkälla: Shutterstock

Vad skönt, nu kan man ju gott ta sig en sovmorgon utan risk för dåligt samvete! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!