Du har förvarat gurka fel hela ditt liv – så här ska du egentligen göra

Nu är sommaren, äntligen, här och det är ju härligt på alla sätt och vis. Med nuvarande corona-läge kan vi verkligen behöva lite ljusare och varmare dagar för att hålla humöret uppe.

Men med sommaren kommer också tiden då man måste se efter sina livsmedel, som lätt blir dåliga i värmen.

Även om det vi kallar rötmånad oftast inträffar under sommarens andra halva, i år inträffar den 23 juli till 22 augusti, så gäller det att vara uppmärksam på hur ens livsmedel mår.

Vanliga misstag

Men är det alltid bäst att stoppa in allting i kylen? Inte enligt Mimi Morley, chefskock på Hello Fresh.

I en intervju med The Mirror förklarar hon hur olika livsmedel ska förvaras för att må bäst.

Ett av de vanligaste misstagen folk gör är tydligen med sina bananer, men också med aprikoser, mango och kiwi.

Bildkälla: Pixabay

– Hur man förvarar de frukterna bäst missuppfattas ofta, folk förvarar dem i fruktskålen. Men när frukt av det slaget nått den mognadsgrad man helst vill ha så kan man stoppa in dem i kylen. Då saktas mognadsprocessen ned och förlänger livstiden, säger Mimi till The Mirror.

Förvarar gurka helt fel

Gurkor då – de ska väl ändå vara i kylskåpet?

Inte alls. Det bästa för gurkan är att låta den ligga svalt och mörkt, men inte i kylskåpet.

Bildkälla: Pixnio

Gurkan kan nämligen reagera väldigt dåligt på såpass kalla temperaturer som råder i kylskåpet.

Bär, till exempel hallon, jordgubbar och björnbär ska alla in i kylskåpet, däremot.

– Det finns egentligen inget facit, där man kan säga att man ska göra si eller så eftersom vi alla tycker om olika smaker, avslutar Mimi.

Det här hade jag inte full koll på! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får den är viktiga informationen!