Forskare: Kvinnor borde åka på semester med sina bästa vänner oftare – gör underverk för hälsan

Det senaste året har minst sagt varit en påfrestning. Pandemin har tvingat många att leva väldigt avskärmade från sitt vanliga liv och man har tvingats stanna hemma istället för att träffa sina nära och kära.

Nu börjar det dock ljusna en gnutta, vaccineringarna har kommit igång och man kan äntligen ana ett slut på pandemin och alla restriktioner.

Det innebär att det så småningom kommer att gå att resa igen, något som många längtat efter. Att planera in en helg eller en vecka utomlands med bästa tjejkompisarna är därför inte en dum idé.

Faktum är att det, enligt forskning, till och med är viktigt att resa med sina bästa väninnor för att kunna leva ett långt och lyckligt liv, skriver sajten Shareably.

Att ha ett socialt liv utanför jobbet och hemmet är både roligt och nyttigt, enligt Harvards Women health blog som skriver att ett rikt socialt liv är lika viktigt som sömn, bra kost och att vara rökfri.

Bildkälla: Pixabay

Nycklar till ett långt liv

Enligt en studie utförd vid universitet så har forskare sett att personer med många nära relationer beskriver sig som lyckligare samtidigt som de i undersökningar också har färre hälsoproblem och till och med lever längre.

Att inte känna ett nära band till människor ökar nivåerna av negativ stress i kroppen, vilket kan leda till fler sjukdomar.

Enligt studien så ökar även nivåerna av oxytocin i kroppen när vi umgås med våra vänner. Oxytocin är ett ämne som minskar känslor som oro, stress och ångest i kroppen.

Ju med oxytocin vi har i kroppen, desto mer generösa, vänskapliga och glada blir vi – vilket gör socialt umgänge till en positiv cykel för både kropp och själ.

– Att ha nära vänner gör underverk för oss människor, så investera tid i de relationer som gör dig lycklig, säger psykologen William Chpopik till Shareably.

Bildkälla: Flickr

Rekommendation: Tjejsemester

Åker man på semester med familjen så blir det mycket ansvar och måsten trots att det är semester, därför rekommenderar Dr. Mehmet Oz att resa med sina vänninor istället.

Enligt tidningen Forbes så är kvinnor som reser tillsammans med sina väninnor mer avslappnade, piggare och har lyckligare kärleksrelationer.

Resultaten i studier har visat att även män som umgås och reser med sina killkompisar mår bättre överlag, men skillnaden var högre hos kvinnor.

Så det är dags att ringa upp tjejkompisarna och börja planera in en härlig helg tillsammans!

Tryck nu på DELA-knappen så att fler får den här viktiga informationen!