Forskare: Personer som svär mycket är snyggare, sexigare och mer självständiga

Att tappa nytvättade kläder på väg in från tvättstugan eller att slå i tån i ett bordsben är två saker som kan få vem som helst att skrika ut all världens svordomar.

Även fast kläderna inte blir rena eller fast smärtan inte avtar så känns det ändå lite bättre när man fått svära av sig lite.

Nu finns det till och med studier som säger att det är bra för oss att svära, skriver Daily Mail.

Att svära ibland kan alltså enligt viss forskning vara bra för oss. Det må låta otrevligt att låta de runda orden flyga ur munnen, men så länge man svär i rätt situation så gör det mer nytta än skada.

Får oss att känna oss starkare

Studien utfördes vid Keele University i Staffordshire i England och resultatet visade att svordomar är bra när vi behöver ge utlopp för våra känslor.

– Vi är mer benägna att använda ”tabubelagda” ord när vi är känslosamma. Vi växer upp och lär oss vad de här orden innebär och genom att använda sig av dem när vi är känslosamma hjälper det oss att känna oss starkare, säger Richard Stephens, som arbetade med studien, till Daily Mail.

Vi känner oss alltså starkare när vi svär.

Bra att svära i sängen

Vi känner oss inte bara starkare när vi svär, en annan studie visar nämligen att svordomar även uppskattas i sänghalmen.

Både män och kvinnor finner det sexigt och eldigt när ens sängpartner svär, så länge det görs med rätt ord och vid rätt tillfälle. Det handlar om att svordomar är sammankopplade med just starka känslor.

Bildkälla: Shutterstock

Människor som lyckas med konststycket att svära på rätt sätt och i rätt lägen upplevs alltså av många som hetare, sexigare och mer självständiga!

Tryck nu på DELA-knappen så att alla dina svärande vänner får läsa detta!