Amber, 24, tatuerar ögonen – vill täcka hela kroppen med bläck

Vad människor gör med sina kroppar är givetvis deras ensak och något som vi vid sidan av bara ska respektera. Jag kan bli vansinnigt trött på människor som prompt ska tycka och tänka om andras yttre.

Däremot kan man fascineras av – och lyfta fram – personer som tar kroppsmodifiering och sådant till extrema nivåer.

Som Amber Luke, 24, från Australien. Hennes besatthet, som går ut på att täcka varenda centimeter av sig själv med tatueringar, väcker starka känslor världen över.

Det var i 16-årsåldern som Amber Luke blev mer eller mindre beroende av tatueringar. Då drog hon igång en resa som än i dag är pågående – och som går ut på att täcka hela kroppen med bläck.

Varenda centimeter ska vara fylld – det är hennes bestämda mål.

Blev blind i 3 veckor

Ja, till och med ögonvitorna. Nyligen genomförde dessutom 24-åringen det riskabla och smärtsamma ingreppet.

– Jag kan inte ens beskriva hur det kändes. Det bästa jag kan komma på att säga är att när tatueraren väl började köra in nålen i mitt öga så kändes det som att han tog 10 vassa glasskivor och gned emot, säger hon till Barcroft TV, enligt Unilad.

Det blev fyra injektioner per öga – och Amber beskriver proceduren som ”brutal”. Det hela skulle dessutom ta en jobbig vändning när det visade sig att tatueraren gick lite för djupt.

– Så jag blev helt blind i tre veckor, berättar Amber.

Gjort flera andra ingrepp

Hennes mamma, Vikki, började gråta när hon fick höra om dotterns senaste ingrepp.

– Som alla föräldrar vet, så kommer en del barn göra precis vad de vill – oavsett vad vi säger. Så det bästa jag kan göra är att vara där för henne under den här resan, supporta och älska henne, säger Vikki till Barcroft TV, enligt Unilad.

Amber siktar på att vara helt täckt av tatueringar i mars 2020, men hon har även gjort en del andra kroppsmodifikationer som att förstora brösten, sätta in stavar i öronen samt fylla både kinder och läppar.

Tatueringen av ögonvitorna var dock, enligt henne själv, det värsta hittills.

Vad tycker du om det här – gör Amber rätt som följer sin dröm, eller är det knasigt? Dela vidare artikeln för att berätta vad du tänker. Se dock till att hålla god ton i kommentarerna!