Forskarnas slutsats: Människor som julpyntar tidigt är lyckligare

Vi är mitt i hösten men julen närmar sig med stormsteg, trots att det fortfarande är väldigt milda temperaturer på många håll i vårt avlånga land.

Julen är mångas favorithögtid. Man får umgås med sina nära och kära, vara ledig från jobbet, äta mängder av god mat – och öppna paket från självaste jultomten!

Hur härlig julen än må vara så kräver den en del förberedelser. Det ska handlas gran, lagad julmat och dessutom pyntas här och var. För många är själva pyntandet höjdpunkten på hela julhelgen, vilket kan låta lite konstigt.

Men enligt forskare så är det ett hälsotecken att vilja julpynta, det innebär att man är lycklig.

Enligt psykologiexperten Steve McKeown, så är personer som julpyntar tidigt på året lyckligare, enligt bland annat UniladIndependent och Business Insider.

Få kontakt med barnasinnet

Att plocka fram julpyntet tidigt tyder enligt McKeown på att man har bättre kontakt med sitt inre barn. Framtagandet av pynt generellt påminner oss om vår barndom och väcker nostalgiska känslor.

Då får vi möjligheten att minnas tiden innan vuxenlivet med allt vad det innebär.

– Det kan finnas flera skäl till varför man väljer att plocka fram julpynt i god tid, men ofta har det med nostalgi att göra – antingen för att man vill återuppliva magin, eller för att kompensera för sådant som uteblivit, säger Steve McKeown till Unilad.

Bildkälla: Pixabay

”Magiska minnen från förr”

– I en värld full av stress och ångest så tycker människor om att hänge sig till sådant som gör dem lyckliga. Juldekorationer kan väcka sådana känslor från barndomen. Pyntet är en genväg till de där magiska och extatiska minnena från förr, säger McKeown till Unilad.

Så skäms nu inte om du är tidig med att plocka fram juldekorationer – det är bara en hint om att du är lycklig och har kvar ditt inre barn!

Bildkälla: Flickr

Jag tycker att det här var underbara nyheter!

Tryck nu på dela-knappen om du håller med, så kan du hjälpa till att sprida den här viktiga informationen till dina jul-älskande vänner!