Idiot skickar otrevligt meddelande till polisen – nu hyllas klockrena svaret av tusentals

Idiot skickar otrevligt meddelande till polisen – nu hyllas klockrena svaret av tusentals

I takt med att internet har blivit en allt mer självklar del av vår vardag så känns det som att folk blivit betydligt elakare mot varandra. Det skrivs taskiga kommentarer så gott som överallt och så kallat näthat har faktiskt blivit ett samhällsproblem på många håll och kanter.

Det gäller att hantera det här på bästa sätt. En sak att göra kan givetvis vara att säga ifrån, markera att någon faktiskt beter sig illa – men det går också att bemöta med humor. Det är många gånger ett underskattat knep för att få tyst på häcklare.

Kolla nu bara Skånepolisens klockrena svar när de fick ett otrevligt meddelande!

Poliser få ta och se mycket skit under sina arbetspass – och jag tycker att det är en av de yrkeskårer i Sverige som förtjänar mer beröm och respekt än vad de får av många. Det är faktiskt, i det stora hela, ett makalöst arbete som de lägger ner för att hålla oss trygga.

Men långt ifrån alla delar den uppfattningen. Det var häromdagen som Polisen nordvästra Skåne fick ett meddelande skickat till sig på Instagram.

Personen, som inte ville synas på bild, skrev kort och koncist: ”Horungar”.

”Klockren comeback”

Nu hyllas polisen av tusentals efter det klockrena svaret som kommer ur att man antog att häcklaren nog var ute efter råd och hjälp. Perfekt – för polisen finns ju till för alla!

”Horunge” eller den korrekta och mer passande benämningen: Oäkta Barn var förr ett rättsbegrepp för barn som fötts utom äktenskap. Barn utom äktenskap saknade enligt den tidens begrepp börd och bördsrätt. När föräldrabalken trädde i kraft i Sverige 1 januari 1950 upphörde lagen den 14 juni 1917 (nr 376) om barn utom äktenskap att gälla, och framgent har alla barn i Sverige haft samma juridiska status. I arvsrättsligt hänseende likställdes oäkta barn med barn födda inom äktenskapet, den 1 januari 1970, från och med vilket de fick lika arvsrätt. #wikipedia. Hoppas detta svar gav dig inre frid och att du nu kan gå vidare”, skriver Polisen i ett inlägg på Facebook (bild nedan).

Många uppskattar att polisen bemötte det otrevliga meddelandet med humor. Här är några av kommentarerna som strömmat in:

– Haha det tänkte jag inte på – såklart är det språkpolisen som bör ta hand om fallet!

– Haha så jävla klockrent

– Klockren comeback av polisen, gillas starkt

Snåla inte nu, DELA om du också tycker att polisens svar var klockrent!