Mamman älskar dotterns unika namn – när hon läser det baklänges 2 år senare avslöjas makens hemlighet

Att ge sitt barn ett namn kan vara en riktigt klurig och långdragen process där båda föräldrarnas önskemål och förslag ska övervägas.

Det kan till och med vara så att släkten blandas in för att alla ska bli helt nöjda. I vissa länder är det populärt att ge barnet ett namn som påminner om något av föräldrarnas namn, eller så väljer man att inspireras av en äldre släkting.

Australiensiska Clare Smith och hennes make valde dock en annan väg. Det som Clare inte visste var att hennes make bar på en liten hemlighet vid valet av namn.

Främst i Australien – men även i andra delar av världen – har det länge skrattats hjärtligt åt Clare Smith och hennes make. Anledningen är deras nu 3-åriga dotters namn.

De valde en helt egen, lite ovanlig väg – och skapade ett eget namn: Lanesra. Mamma Clare älskade det unika namnet – likaså hennes make som var initiativtagaren till det hela.

”Unikt och romantiskt”

Det var faktiskt inte så konstigt att han var det, skulle det visa sig.

Namnet bar nämligen på lite av en hemlighet. I ett urklipp från en lokaltidning i Australien förklarar mamma Clare hur hon när dottern fyllde 2 år insåg vad namnet betydde och kom ifrån.

Twitter

Mamman berättar alltså följande: ”Vi valde vår dotters namn för att det var unikt och romantiskt. Det var inte förrän hon fyllde två som min man berättade för mig att det var hans favoritlag i fotboll, Arsenal, stavat baklänges!”

Fick som de ville

Historien har spridits av föräldrar och fotbollsfans över hela världen som har fått sig ett hjärtligt skratt. För trots allt fick både mamman och pappan som de ville – det var bara det att pappan ruvade på sin lilla hemlighet i 2 års tid.

Nu är jag inte överdrivet sportintresserad som den här pappan. Det bästa jag vet är kaffe, men jag tror faktiskt inte att jag ska försöka döpa mitt framtida barn till ”Effak”. Det låter ju så där! Lanesra, däremot, var ju faktiskt riktigt fint!

Dela nu gärna vidare om den här historien fick dig att dra på smilbanden! Om en delning kan få något att skratta i dag, så är det värt det.