Mårten säljer sin ”djupt hatade båt” på Blocket – den ärliga beskrivningen får svenskarna att gapskratta

Mårten säljer sin ”djupt hatade båt” på Blocket – den ärliga beskrivningen får svenskarna att gapskratta

Att köpa och sälja saker på Blocket är nästan att betrakta som svenskars nya nationalsport, så populärt är det. Vilket kanske inte är så konstigt, då det är ett utmärkt sätt att bli av med saker man inte längre behöver och på samma gång ett sätt att få tag på saker lite billigare.

Utöver att göra bra affärer så är en av de stora behållningarna med Blocket att annonsörerna får skriva sina egna annonser. Det innebär att man ofta slipper byråkratiskt, torrt säljspråk och istället får lite ärlighet.

Den här ärligheten kan många gånger ge upphov till skratt. Vi på Humorbibeln har tidigare skrivit om Arne som sålde sin svärfars bil, Per-Erik som ville bli av med sin vedhög och om Daniel som försökte sälja sin badtunna.

Nu finns en ny, klockren annons ute på Blocket. Det är Mårten som säljer sin ”djupt hatade båt.”

Att åka båt under en svensk sommardag slår det mesta man kan hitta på när man har lite tid över. Dock kräver båtlivet att man kan litegrann om både vatten och båtar – samt ett visst intresse för de båda.

Det verkar Mårten, som nu lagt ut sin båt till försäljning, sakna.

”Ändå köpte vi den här jävla båten”

Båten som är till salu en Lami 570 C och kostar 100 000 kronor. Det verkar vara en kanonbåt, men inte helt rätt för just Mårten.

Bildkälla: Blocket

I annonsen skriver han så här.

”Det var det jag sade hela tiden. Vi ska inte ha någon båt. Vi är helt värdelösa på motorer, vi har ingen båtvana och gillar inte direkt uteliv heller. Men ändå så köpte vi den här jävla båten förra året och nu har den legat vid bryggan hela sommaren med undantag för en timmes tur i juni.

Nu vill jag till varje pris bli av med den. Det är en Lami 570 C – så mycket förstår jag efter att ha läst försäkringshandlingarna – 5.65 m lång och 2.35 m bred. Den är från 1990. Motorn är en Mercury 80 HK från 2008. Det står också Efi Fourstroke på den, vilket jag aldrig noterat förrän nu och jag har ingen aning om det betyder något. Maxfart 28 knop.”

Bildkälla: Blocket

”Herregud vad jag hatar denna båt”

Mårten fortsätter sedan sin brutala sågning av sin egen båt.

”Det finns ett gäng gamla flytvästar i den också. Just nu funkar inte båtjäveln. Min lillebror, som jobbar på en marina, säger att det är batteriet som pajjat eftersom vi aldrig kör med båten. Han insinuerade också att jag var dum i huvudet som köper en dyr båt och sedan låter den stå stilla hela sommaren. UPPDATERING: Jag köpte ett nytt batteri på Mekonomen och testkörde den och nu funkar den alldeles utmärkt.

Men jag hatar den fortfarande. Motorn servades enligt säljaren strax innan vi köpte den och eftersom säljaren är en av mina bästa kompisar så tror jag faktiskt på det. Själva båten är i finfint skick. Min lillebror sade att båten värderades till 120-130 000 kr ”så här i coronatider”.

Jag tror han försökte vara snäll för det är mer än vi gav för den förra året. Dessutom behöver den dammsugas. Herregud vad jag hatar denna båt. Säljes i allra högsta grad i befintligt skick.”

Bildkälla: Blocket

Gör succé på nätet

Befintligt skick verkar alltså vara en fullt fungerande båt med tillhörande flytvästar. Det låter med andra ord som ett kap!

Bildkälla: Blocket

Den klockrena och ärliga annonsen har redan gjort succé på Blockets Facebooksida.

Har du 100 000 kronor över och vill ha en bra – men ”djupt hatad” – båt så kan du slå till här.

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får skratta åt den här klockrena annonsen!