Miljardär hatas för giftermål med 21 år yngre kvinna, men 1 år efter hans död chockas frun av hans sista vilja

Kärleken är blind, säger man ju – och så kan det nog vara i många fall.

Genom åren har vi fått se flera exempel på när lycksökerskor lägger vantarna på stora förmögenheter genom att gifta sig med rätt person.

Motiven har inte alltid varit starka känslor, utan snarare ett sug efter lyx och pengar.

Marcel Amphoux var en fransk man som under hela sitt liv hade levt som i en hydda uppe i Alperna. Han hade varken rinnande vatten eller elektricitet i sitt hem.

Tack vare sitt sparsamma leverne kunde han under åren bygga upp en stor förmögenhet. Främst genom att han hade ärvt mark från sina föräldrar. Den låg mellan populära turistorter och under några år växte markens värde med flera miljoner euro.

Aldrig visat intresse

Det här var ingen man som folk lade märkte till. Det syntes inte att han hade alla dess pengar, men till slut bestämde han sig för att bygga ett antal hus uppe i Alperna där han lät sina familjemedlemmar bo utan att behöva betala hyra.

Marcel var aldrig heller speciellt intresserad av kvinnor, men när han 2010 mltte den 21 år yngre mäklaren Sandrine Devillard så förändrades allt.

Hon hade från första början besökt honom för att diskutera ett eventuellt köp av lite av hans mark, men i stället ledde det till att de började ses. Snart var det dessutom kärlek som rådde mellan de två. I alla fall på ytan.

Le Parisien

Marcels släkt varnade honom för att Sandrine kunde vara en lycksökerska som bara var ute efter hans pengar, men 68-åringen stod på sig – och till slut gifte sig paret. Men misstankarna kvarstod hos byns invånare och Marcels närmaste familj. Det växte till en konflikt då irritation och hat riktades mot mannen som många då ansåg naiv och lättlurad.

De sågs sällan

Han var inte speciellt välklädd och la ingen direkt energi på sitt utseende, medan hon var en vacker och sprudlande kvinna. Efter bröllop bodde Sandrine kvar i Paris – och Marcel levde i sin hydda i Alperna. De sågs ganska sällan.

Men något år efter giftermålet så omkom Marcel i en bilolycka. Med i fordonet fanns två av Sandrines nära vänner, men de båda överlevde. Det här väckte misstankar mot Marcels fru. Misstankar om att olyckan skulle vara arrangerad, vilket gjorde henne oerhört sårad.

Primera Plana San Luis

Men strax efter begravningen blev det som många hade väntat sig. Sandrine avvisade Marcels familj från deras hus i Alperna. Då, mitt i allt elände, dök plötsligt något helt oväntat upp.

Insåg sanningen

Det visade sig att Marcel strax före sin död hade undertecknat ett testamente i vilket han delade upp sina tillhörigheter. Husen i Alperna överläts till byinvånarna och alla hans pengar och övriga tillgångar tillföll hela hans familj och släkt – förutom Sandrine. Hon fick inte ett öre.

Det var som att den förmögne mannen insett att hans fru nog bara var ute efter hans pengar. Sandrine hävdade dock att namnunderskriften var förfalskad och tog det hela till domstol, men fyra år senare konstaterade man att testamentet var korrekt och gällde.

Den här historien passar mycket väl till uttrycket ”Skrattar bäst som skrattar sist”!

Jag tycker att Marcel gjorde helt rätt! Dela gärna om du håller med!