Piloter utreds efter snuskig protest i luften – här är barnförbjudna mönstret som fick cheferna att se rött

Piloter utreds efter snuskig protest i luften – här är barnförbjudna mönstret som fick cheferna att se rött

Som pilot har man ett enormt ansvar. Planet man styr är väldigt stort och skulle något gå fel så riskerar man mångas säkerhet. Men det hindrade inte två ryska piloter från att rita en enorm penis i luften med sitt flygplan.

Det barnförbjudna tilltaget var en protest mot att en rysk fotbollsspelare stängts av från spel efter att en sexvideo, där spelaren visar sin penis, läckt ut på nätet.

Nu riskerar även piloterna att stängas av för sin snuskiga protest.

När man flyger ett flygplan är det väldigt många komponenter som är med i görningen. Piloterna har ständig kontakt med flygtorn på marken för att säkerställa att allt går rätt till.

Flygtornet får även se hur planet flyger, så att de kan hålla koll utifall något skulle hända. Men det som flygpersonalen i den ryska staden Neftekamsk fick se i förra veckan hade de aldrig sett förut.

Bildkälla: PxFuel

En gigantisk penis i luften

Piloterna på flight DP407 från Moskva till Jekaterinburg ville visa sitt stöd för den ryske fotbollsspelaren Artem Dzyuba, som inte tillåts delta i Rysslands matcher efter att en video uppdagats, där Dzyuba visar sin penis.

Enligt piloterna har inte Dzyuba gjort något fel, då klippet aldrig var ämnat för allmänheten. Klippet spreds efter att Dzyubas telefon hackats och fotbollsspelaren har utpressats på pengar.

Piloterna tyckte därför att det var passande att rita en gigantisk penis i luften med hjälp av sitt flygplan.

Bildkälla: Flightradar

Något som nu lett till att piloterna utreds för tjänstefel.

Skyllde på radioutrustningen

Enligt The Mirror så ska piloterna ha hävdat att de behövde ta en liten omväg för att testa radioutrustningen när de ritade sitt barnförbjudna motiv – något som gjorde hela flygningen 20 minuter sen.

– Man är galen om man gör en sådan grej. Sådana här tilltag bestraffas hårt. Att göra något sådant här och sedan erkänna det direkt är att betrakta som huliganism, säger Roman Gusarov, chefredaktör på den ryska nyhetssajten avid.ru.

Det återstår nu att se vad som händer med piloterna. Fotbollsspelaren Artem Dzyuba är fortsatt avstängt, så protesten har ännu inte gett effekt.

Bildkälla: Flightradar

Vad tycker du om det här, är det helt rätt eller helt galet?

Tryck på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!