Polisen lägger ut fantombild i jakt på farlig inbrottstjuv, nu skrattar tusentals åt roliga detaljen

Polisen lägger ut fantombild i jakt på farlig inbrottstjuv, nu skrattar tusentals åt roliga detaljen

Polisen gör dagligen ett fantastiskt jobb och det är en yrkeskår som förtjänar all respekt, men i sin starka vilja att få tag i brottslingar så kan det ibland gå lite snett.

Så blev det i alla fall för polisen i den brittiska staden Stratford-upon-Avon. I samband med att man var på jakt efter två tjuvar så lade man ut en elektronisk fantombild på den ena förövaren på nätet.

Nu skrattar dock tusentals åt den roliga missen!

De två männen knackade på hos en kvinna tidigare i år och sa att de kom från en mäklarbyrå. På så vis tog de sig in i hennes bostad – och började sedan stjäla pengar. Kvinnan bad dem då att lämna hemmet och kontaktade omgående polisen, enligt The Guardian.

Man har sedan dess varit på intensiv jakt efter de sluga inbrottstjuvarna, men fallet skulle snabbt ta en skrattretande vändning. För att underlätta letandet efter bovarna så skapade polisen, efter brottsoffrets vittnesmål, en elektronisk fantombild av den ena förövaren som då baserades på kvinnans beskrivning av den ena gärningsmannen.

”Om du har någon information, vänligen kontakta oss”, skrev polisen till bilden.

Warwickshire Police/Twitter

Nu har dock tiotusentals personer gillat, delat, kommenterat och skrattat åt bilden – men det är inte allmänhetens strävan efter rättvisa som skapat det enorma engagemanget.

”Väldigt utmärkande”

Nej, det är detaljerna i gärningsmannens ansikte, som många menar skapar en extremt orealistisk bild av hur han ser ut.

Ni måste lägga upp en bild på tjuven när ni tar honom. Vi måste få se den!”, skriver en användare.

Det är något som är väldigt utmärkande med den här personen, men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är”, menar en annan.

Efter den enorma uppståndelsen som följde har polisen uttalat sig om den roliga fantombilden.

Vi kan bekräfta att det här är på riktigt. Vi ville fånga er uppmärksamhet. Bilden är skapt utefter brottsoffrets beskrivning av gärningsmannen. Vi hoppas att det här innebär att vi kommer identifiera inbrottstjuven inom kort”.

Var inte snål nu, DELA vidare om du fick dig ett skratt av fantombilden, eller om du helt enkelt bara vill hjälpa polisen att få tag i inbrottstjuven!