Skitbra: Nu finns en spray som gör det omöjligt för din äckliga vän att lämna ”bromsspår” i toaletten

Att gå på toaletten är något av det mest naturliga vi människor kan göra, det är helt enkelt något som kroppen behöver göra för att hålla sig frisk. Dock är toalettbesök inget man vill dela med någon annan, vilket man ibland tvingas göra på exempelvis allmänna toaletter där någon slarvpelle lämnat rester efter sig i toalettstolen. Men nu har forskare vid Penn State University i USA uppfunnit ett spraymedel som håller toalettstolen skinande ren från skit.

Att kliva in på en toalett där någon gått loss rejält och sedan inte använt toalettborsten på rätt sätt är bland det äckligare man kan vara med om. Visst, det är helt naturligt att bajsa men det hör till vanligt folkvett att man gör rent efter sig. Nu kan dock detta snart vara ett minne blott.

Inget bajs fastnar

Forskare vid Penn State University har nu lyckats ta fram en spray som består av två delar. Den första delen innehåller molekyler som, efter att ha applicerats inuti toalettstolen, verkar som små tunna hårstrån, ungefär en miljon gånger tunnare än ett mänskligt hårstrå. Den andra delen är också en spray, som fungerar som ett slags glidmedel på de små, små ”hårstråna” som tillsammans gör att inget bajs fastnar i toalettstolen. När man väl applicerat sprayen så håller den i ungefär 500 spolningar
– Vårt team har tagit fram ett naturligt medel som stöter bort rester och bakterier, något som i princip kan göra en toalettstol självrengörande, säger Tak-Sing Wong som är en av forskarna bakom medlet, till Penn State News.

Bättre för miljön

I USA går det, enligt forskarna, åt 141 miljarder liter vatten varje dag till att spola i toaletter. En siffra som den nya bajs-sprayen ska kunna minska med så mycket om 50 procent.
Utöver att minska vattenanvändningen så verkar sprayen också mot att bakteriehärdar från avföring skapas i toaletten.
– Bajs som fastnar i toalettstolen är inte bara otrevligt, utan utgör också en potentiell hälsorisk, säger Tak-Sing Wong till Penn State News.

Bildkälla: Shutterstock

Vilken perfekt uppfinning, tänk att aldrig mer behöva gå in på en toalett och behöva använda toalettborsten innan man själv sätter sig! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!