Studie avslöjar: Dina bakfyllor blir faktiskt lättare med åren – här är anledningen

De allra flesta som passerat 30-årsstrecket känner nog att baksmällorna blir värre och värre för varje gång man tar sig ett glas för mycket.

Men är det verkligen så det ligger till? Enligt en ny studie så verkar det vara precis tvärtom, att bakfyllorna blir mildare och mildare skriver brittiska Metro.

Studien är utförd i Storbritannien och finns publicerad i journalen Alcohol and Alcoholism, och drar slutsatsen att baksmällorna minskar med åldern.

Studien utfördes online på 761 personer i åldrarna 18-94 år där 61,6 procent av deltagarna var kvinnor.

Det beror minskad baksmälla på

Resultatet i studien kom fram till att ju äldre man blir, desto högre smärttröskel får man. Det innebär alltså att baksmällorna inte känns lika mycket som när en 20-åring tagit en grogg för mycket.

Bildkälla: Shutterstock

Detta trots att unga människor tenderar att dricka större mängder alkohol, så är baksmällan mindre smärtsam för äldre människor.

”Allvarlighetsgraden av baksmälla minskar med åldern, även efter kontroll av mängden alkohol som konsumerats” skriver forskarna i studien.

Man känner sin kropp bättre

Värt att notera att det är just känslan av baksmälla som känns mindre.

En annan bidragande anledning till att baksmällorna känns mildare är att äldre människor också känner sina kroppar bättre och därför också hanterar sina bakfyllor bättre.

Äldre människor har även i regel fler åtaganden dagen efter en sen kväll, som helt enkelt måste utföras och därför inte riktigt har tid att känna efter.

Det bästa är såklart att dricka med måtta och undvika baksmälla!

Bildkälla: Pixabay

Visst känns det ofta som att det förhåller sig precis tvärtom, men kanske har man bara inbillat sig att ungdoms-bakfyllorna var mildare än vad de faktiskt var?

Tryck nu på DELA-knappen så att dina äldre vänner också får se det här idag!