Vegan lurades äta kött – ringde polisen

Att människor inte äter specifika saker får man respektera.

Då menar jag allt från att någon vägrar käka svamp till att somliga är veganer. Hur man förhåller sig till mat är upp till var och en – men samtidigt kan det vara lite småroligt att jävlas med sina närmaste kompisar som är lite petiga.

Det tyckte i alla fall ett gäng som fick sin vegan-vän att äta friterad kyckling. Det skulle dock visa sig vara ett enormt misstag.

Det är på det stora internetforumet Reddit som den otroliga historien berättats – och enligt författaren, som är berörd, ska det vara helt sant. Hon är vegan och har varit det i hela 10 år nu, enligt Buzzfeed.

Finns kyckling för veganer

Nyligen hamnade hon på en fest tillsammans med massa vänner, skriver hon. De flesta var berusade och efter en stund åkte det fram mat. Närmare bestämt ”chicken nuggets”. Sådana finns ju dock för veganer numera – och därför frågade kvinnan om så var fallet.

Svaret blev ett rungande ”ja”, att det rörde sig om en köttimitation – och hon började därför mumsa i sig.

Wikimedia Commons

Dagen därpå fick hon dock se att det handlade om vanliga ”chicken nuggets”. Paketeringen var det som avslöjade den taskiga blåsningen – men då bestämde sig veganen för att de där vännerna inte skulle komma undan så enkelt.

Väckte stor debatt

Hon ringde helt enkelt polisen – och anmälde kompisarna för ”food tampering”, vilket är ett brott i USA. Även om det inte finns en rak översättning på svenska, så handlar det egentligen om en form av manipulation.

Nu kommer mina tre (före detta) vänner att åtalas”, skriver veganen på Reddit.

Public Domain Pictures

Inlägget väckte stor debatt kring hurvuvida hon gjorde rätt eller fel som anmälde sina vänner. Många menar att hon borde kunna se det som ett skämt, acceptera en ursäkt och sedan gå vidare. Andra anser att det hela var taskigt nog för en polisanmälan.

Vad tycker du? Ge oss din åsikt i kommentarsfältet, eller dela vidare artikeln för att berätta vad du tycker!