Alice, 23, har inte borstat tänderna på över 10 år – se nu när hon öppnar munnen

En gång på morgonen och en gång på kvällen – så ofta brukar de allra flesta av oss borsta tänderna. Det är ingenting man ägnar sådär jättemycket tankekraft åt, det går liksom av sig själv.

Det får man lära sig redan som liten knodd, när ens föräldrar skrämmer upp en med berättelser om ”Karius och Baktus” som kommer att attackera ens tänder om man inte ser efter dem som man ska.

Nån kväll när man kanske tagit någon pilsner för mycket händer det att man somnar utan att borsta gaddarna men alla vet hur viktigt det är med god tandhygien.

Men inte för alla. 23-åriga Alice har till exempel inte borstat tänderna på tio år, enligt brittiska The Sun.

Enligt Vårdguiden ska man man borsta tänderna två gånger om dagen, en gång på morgonen och en gång på kvällen.

Detta gör man för att hålla munnen och tänderna rena från bakterier och beläggningar som uppstår när vi äter och dricker dagtid.

Inte borstat dem på tio år

Sköter man inte om sina tänder löper man stor risk att få hål i dem eller inflammerat tandkött, vilket kan bli en rejält dyr historia. För att inte tala om den dåliga andedräkten.

Men Alice Kid, 23, från London i England, har inte borstat tänderna på över tio år.

– Det är väl ett socialt tabu att inte borsta tänderna men om sanningen ska fram så bryr jag mig inte, jag har inte borstat mina på tio år. När jag ser i spegeln så ser mina tänder helt perfekta ut, säger Alice till The Sun.

Bildkälla: Facebook

Slängde bort tandborsten

Som barn borstade Alice bara tänderna när hon själv kom ihåg det. Som tolvåring fick Alice tandställning som hon fick bära i över ett år.

– Tandläkaren jag fick träffa då tjatade hela, hela tiden om hur viktigt det var att borsta tänderna så jag slutade väl helt som en revolt-grej. När jag blev av med tandställningen slängde jag min tandborste, säger Alice till The Sun.

Bildkälla: Facebook

Tuggar tuggummi

Den dåliga munhygienen till trots har Alice bara haft ett hål och det var när hon fortfarande borstade tänderna.

Med tuggummi som enda hjälp för tänderna hävdar Alice även att hon aldrig haft problem med dålig andedräkt.

– Det är väl svårt att känna på sig själv, men min pojkvän har aldrig nämnt det för mig, säger Alice till The Sun.

”Får beröm för mina tänder”

Alice äter mycket grönsaker, dricker inte, röker inte och tycker inte om läskedryck, vilket enligt henne själv gett henne bra tänder.

– Jag går till tandläkaren en gång per år och där frågar de aldrig om min munhygien. De brukar ta bort lite tandsten bara, men skulle de säga till mig att jag måste börja borsta tänderna så skulle jag göra det direkt. Men som det är nu får jag mest beröm över hur vita och hälsosamma mina tänder ser ut, så varför skulle jag lägga tid på att borsta dem? säger Alice till The Sun.

Bildkälla: Facebook

Visst ser hennes tänder väldigt vita ut, men nog måste det kännas ofräscht att inte borsta dem? Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner får läsa om Alice!