Drömmen är sann: Nu kan du mumsa i dig friterad öl – släcker törst och mättar magen på samma gång

Sommaren vägrar släppa sitt underbara grepp om Sverige i år. Trots att vi är i mitten av augusti så är vädret fortfarande varmt.

Trots att semestern är slut så gäller det att njuta av solen så gott det går, och vad skriker väl mer njut än att sätta sig i solen och avnjuta en kall bira och lite snacks?

Nu behöver man dock inte bära med sig både öl och snacks ut i solen – det går nämligen att äta öl i friterad form!

När man hör friterad mat och öl i samma mening får nog många av oss upp en bild av en amerikan framför oss.

Med all rätta – det är nämligen i delstaten Texas man uppfunnit fenomenet friterad öl.

Tog två år att få fram receptet

Geniet bakom den här minst sagt briljanta idén ligger Mark Zable, en amatörkock som tillbringade hela två år med att försöka fritera favoritdrycken öl.

Efter många försök och lika många misslyckanden fick Mark till det.

– Friterad öl är precis som det låter. Jag har tagit frityrsmet och lagt öl inuti och sedan friterat det. Det är jättegott, säger Mark till NPR.

Resultatet ser ut som ravioli, men innehållet skiljer sig något.

Bildkälla: Flickr

Visst ser det smarrigt ut?

Vunnit priser

Mark presenterade sin friterade öl på en mässa i Texas, och vann faktiskt pris i kategorin ”Mest kreativitet” och det är väl bara att hålla med.

Bildkälla: Flickr

”En tugga och ölen som rinner ut gör att man inte behöver någon dipp-sås” löd betyget.

Mark Zable säljer inte sin friterade öl, utan vill man ha det så får man allt försöka sig på att göra det själv.

Vilken dröm – perfekt till helgen ju! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här!