Mannens förbjudna hemlighet avslöjas – i märkligt brev från hjälpsam kollega

Det är nu många som på grund av coronapandemin jobbar hemifrån.

Det ger utrymme för att dra sig lite längre i sängen, ta någon minut lunch extra och att inte klä sig som man skulle gjort till ett vanligt arbetspass.

Somliga väljer dessutom att ta ut svängarna ännu mer.

En man, som vi bara vet heter Callum, blev tagen på bar gärning när han arbetandes hemma även hade sysselsatt sig med en helt annan aktivitet – som nog inte ingår i hans jobbeskrivning.

Kom ett oväntat meddelande

Det är nog många som sover några minuter extra, eller tar långlunch, nu när man på många håll inte behöver infinna sig på kontoret – men den här mannen tog sitt ”slarv” ett steg längre, vilket The Mirror skrivit om.

Bild: Flickr

Plötsligt fick han ett överraskande meddelande som avslöjade den pinsamma tabben.

”God morgon Callum,

Hoppas att du mår bättre.

Kan se att du är inloggad för vi kan alla se din datorskärm här och att du kollat på porr mellan mötena.

Om du går längst upp på skärmen finns det en meny, där kan du hitta ett ”svart skärm”-alternativ. Om du väljer det så kan ingen se din datorskärm på kontoret, så kan du fortsätta utan att någon vet.

Tack.

Gary”.

Bild: Reddit

Galet – eller fin gemenskap?

Det konstigaste här är kanske inte att Callum kollade på porr under arbetstid – på sin jobbdator – utan att en kollega, i stället för at skälla ut honom, tipsar om hur man enkelt kan undvika att kontoret får ta del av ens snuskande.

Jag kan inte bestämma mig för om det här är galenskap eller fin gemenskap.

Bilden på mejlet, som vi givetvis inte kan säkerställa är på riktigt, har delats på sajten Reddit där det fått tiotusentals reaktioner. Många tycker att det hela är hysteriskt roligt – dels för att Callum måste skämmas något otroligt, dels för det märkliga svaret från kollegan.

Vad tycker du? Gör kollegan rätt, eller borde han skällt ut porrsurfaren? Dela nu vidare artikeln för att ge oss din åsikt!