Nu kan du få vaginamassage – som fokuserar på andning och avslappning

Har du hört talas om vaginamassage? För många är det ett helt nytt fenomen – även om det funnits i Sverige i flera år.

En av de som utför den enligt lagstiftningen tveksamma tjänsten är Patrik Johansson.

– Massagen har fokus på det kvinnliga könet, säger han till Nyheter24.

Det kallas vanligtvis för tantramassage eller yonimassage och finns i exempelvis USA och England. Sedan ett antal år har ”trenden” även letat sig in i Sverige.

Kostar 500 kr – för en timme

Att få sin vagina masserad är alltså något som en hel del betalar för.

– Massagen har fokus på det kvinnliga könet, men också på andningen, avslappningen och en total hängivenhet till massören, har Patrik Johansson – som utför den här tjänsten – tidigare sagt till Nyheter24.

Shutterstock

Han är en av massörerna i Stockholm som erbjudit vaginamassage. Under 2016 ledde det till cirka två kunder i veckan. En timme kostade 500 kronor.

Syftet med den speciella massagen är bland annat att få bort spänningar i slidan. Det sker bland annat genom stimulering av G-punkter.

– Det är bra för kvinnor som har problem med att slappna av, problem efter graviditeten, som har komplex för sin vagina eller som helt enkelt vill släppa på spänningarna, säger Patrik.

I gråzonen – enligt lagen

Hans kunder är mellan 20 och 60 år.

– På grund av lagstiftningen ligger denna typ av massage i gråzonen, sa massören 2016.

Shutterstock

Sara Gustafsson är en annan vars verksamhet erbjuder vaginamassage. Hon menar dock att det inte ska klassas som en sexuell upplevelse.

– Jag jobbar med muskelspänningar och lösgör fysiska kramper som kan finnas i mage- och underlivsområdet. Det är som vilken massage som helst, säger Sara till sajten.

Har upplevts som sexuell

Hon menar att kunderna sällan får orgasm.

– Absolut inte på det sätt som jag jobbar.

På nätet har man dock kunnat se att kvinnor upplevt den här typen av massage som mycket sexuell.

”Av detta kom jag först genom g-spot, sen genom a-spot, sedan via cervix (livmodern), g-spot igen och avslutade sedan med sex stycken sprutorgasmer på raken”, har en kvinna till exempel skrivit på sin blogg.

Den massagen hon fick utfördes dock utomlands.

Känner du någon som borde testa vaginamassage? Tagga då den personen i kommentarsfältet på Facebook, eller dela vidare den här viktiga informationen till dina vänner!