Viktiga varningen i sommarhettan: Stoppa inte isglass i vaginan

Varje gång sommaren kommer till Sverige blir hela landet överlyckliga, vi är ju inte direkt bortskämda med värme häruppe i norr! Sommaren innebär bad, grill och uteserveringar i goda vänners lag.

Men vi är ju som sagt lite ovana vid det här med hög värme i Sverige, vilket kan göra att vissa dagar nästan känns outhärdligt varma. Det har fått människor att ta till olika påhittade metoder i ett desperat försök att svalka sig.

Nu skriver brittiska tidningen The Mirror om rapporter som säger att kvinnor i ren desperation valt att försöka kyla ner sig genom att stoppa in isglass i sin vagina. Den här metoden är dock något som experter avråder starkt från.

Vi kan alla bli desperata när det blir för varmt och givetvis ska vi vara försiktiga när solens starka strålar ser till att termometern når skyhöga nivåer.

Samtidigt gäller det att försöka vara smart och att greppa de vanligaste knepen – som att hålla sig i skuggan och att dricka mycket vätska.

Kan gå åt skogen

Blir man alltför desperat och tar till udda metoder – då kan det gå åt skogen.

Bildkälla: Shutterstock

Att som kvinna stoppa in isglass i vaginan, som The Mirror nu faktiskt menar händer på sina håll, är dock något man bör hålla sig ifrån. I alla fall om man ska tro doktor Sarah Welsh, som var med och grundade kondommärket HANX.

Hon säger till tidningen Metro, som också rapporterat om den märkliga ”trenden”:

– Vaginan är uppbyggd av väldigt känslig hud. Därför kan saker som verkar ofarliga för andra delar av kroppen, om de kommer i kontakt med vaginan, skapa infektioner, irritation och åsamka skada. Det finns många saker som aldrig borde komma i närheten av en vagina och isglass är en sådan. Isen kan fastna i huden, vilket i sin tur kan vara skadligt.

Bildkälla: Pixabay

Rubbar ph-värdet

Sarah Welsh tillägger också, enligt tidningen, att sockret som finns i glassen kan rubba den naturliga PH-balansen i vaginan – och det finns dessutom en risk att den kan brytas inuti slidan och sedan vara svår att få ut.

Så om någon nu, mot förmodan, skulle få för sig att stoppa in isglass i sin vagina för att få till en kylande effekt under värmeböljan – försök i stället med något annat. Gärna något säkrare och mer beprövat!

Snälla, tryck nu på DELA för att sprida den här viktiga varningen!