Världens 9 absolut märkligaste lagar – som du garanterat inte kände till

Som lagstiftare bär man på ett stort ansvar. Det gäller att utforma lagar så de går att efterleva samtidigt som man måste ge medborgarna viss frihet.

Det kan ibland vara lättare sagt än gjort att stifta en lag, vilket har visat sig genom historien och speciellt om man tittar på listan här nedanför.

Där har vi nämligen listat nio av de absolut konstigaste lagarna som finns.

Lagstiftningen har sett olika ut i olika delar av världen och vid olika tidpunkter. Allt eftersom skrivs lagar om, rivs upp och det tillkommer nya lagar titt som tätt.

Men ibland glöms vissa lagar bort. Kanske för att de inte längre är relevanta, så lämnas de kvar i lagboken för att ingen orkar stryka dem, helt enkelt.

De här gamla lagarna är väldigt roliga att läsa om idag – håll till godo!

Här är 9 av de märkligaste lagarna som finns, enligt sajten Thought Catalog.

1. Knata runt naken i Schweiz

Sugen på att utforska den undersköna naturen i Schwiez? Glöm inte att klä på dig, det är nämligen olagligt att traska runt naken i alperna.

2. Hångla upp någon med mustasch

Bär du på en ståtlig mustasch och vill visa din älskade lite kärlek när ni går på stan? Glöm det, i den amerikanska delstaten Iowa är det olagligt för en man med mustasch att kyssa en kvinna offentligt.

Bildkälla: Flickr

3. Får ej dö i Westminster

Ska man besöka det engelska parlamentet gör man bäst i att ha en god hälsa, det är nämligen olagligt att dö inuti byggnaden. Hur själva straffet skulle delas ut är tyvärr oklart.

4. Inga dildofester i Arizona

Singelkvinnorna i delstaten Arizona, USA, har det tufft. Där är det nämligen olagligt att äga mer än två sexleksaker per person. Ertappas man med att ha flera så räknas det som kriminellt innehav.

Wikimedia Commons

5. Glöm inte fruns födelsedag

Den här lagen gör man bäst i att följa världen över, för att undvika utskällning hemmavid. Men framför allt om man bor på Samoa, där är det nämligen olagligt att glömma frugans födelsedag.

6. Skippa snusksnacket i sängen

I amerikanska delstaten Oregon är det fritt fram att ha sex hur man vill, men glöm snuskpratet. ”Dirty talk” är nämligen strängt förbjudet. Exakt vad som räknas som just ”dirty talk” är inte helt fastslaget.

7. Vara full en ko

Brittiska bönder får hålla sig borta från puben när det ska vallas kor, det är nämligen olagligt att ”framföra en ko berusad” där.

Bildkälla: Pexels

8. Sätta frimärket åt fel håll

Ska du skicka post inom England så gäller det att sätta frimärket åt rätt håll. Det räknas nämligen som landsförräderi att ha ett frimärke med drottningens huvud på vänt upp och ned.

9. Supa ned en kompis

På bjudhumör i Australien? Det går inte för sig, att supa ned en kompis i Australien kan nämligen resultera i böter.

Bildkälla: flickr

Jag skrattade högt åt de här knasiga lagarna!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får sig ett gott skratt!