13-åring åker fast när han tjuvåker på tåget – kontrollantens unika straff hyllas nu av tusentals

Som ung är det inte alltid lätt att få pengarna att räcka till. Ofta får man vecko- eller månadspeng från föräldrarna och när de pengarna är slut händer det att man fattar lite mindre genomtänkta beslut, men det är sådant som hör ungdomen till.

13-årige Orla Gemzøe hade slut på pengar när han, under annandag jul, skulle åka tåg tillsammans med en kompis i danska Köpenhamn, så han bestämde sig för att tjuvåka på tåget.

Det gick inte riktigt som den Orla tänkt sig, utan när kontrollanten kom fram för att titta på biljetten åkte han fast.

Men kontrollantens reaktion har nu fått tusentals att dra på smilbanden åt straffet han gav den unge förbrytaren, skriver danska BT.

Att tjuvåka på tåg, buss eller tunnelbana är väl knappast det grövsta brottet man kan begå, och som ung parvel är det lätt hänt att man försöker sig på en liten fuling och hoppar på utan att betala för sig. Men allt som oftast straffar det sig.

Tagen på bar gärning

När tågkontrollanten kom fram till 13-årige Orla Gemzøe för att be om hans biljett blev 13-åringen tagen på bar gärning – han saknade nämligen biljett.

Orla erkände dock direkt, vilket uppskattades av den kreative kontrollanten.

– Han sa att han gillade att jag var ärlig direkt, sedan frågade han min kompis om jag förtjänade böter på 750 kronor (drygt 1 000 svenska kronor) eller om jag skulle få göra sju armhävningar som straff istället, säger Orla till BT.

”Gör aldrig om det”

Orla trodde först att kontrollanten skojade med honom men i ett klipp, som finns att se här nedanför, kan man se Orla göra sina armhävningar för att sedan få en tillrättavisning av kontrollanten.

– Bra, sätt dig upp nu. Du gör aldrig om det här, säger kontrollanten.

”Jättesnäll kontrollant”

Orla själv är väldigt tacksam över det något ovanliga straffet han fick och har verkligen lärt sig en läxa.

– Kontrollanten var jättesnäll och nästa gång kommer jag verkligen att köpa en biljett, säger Orla till BT.

Se klippet här nedanför!

Vilken fyndig kontrollant som ändå lärde 13-åringen en läxa han sent ska glömma! Tryck nu på dela-knappen för att hylla kontrollanten!