37-åringen slog sitt eget världsrekord – så sanslöst många varmkorvar tryckte han i sig på 10 minuter

Vad man gillar och inte gillar i matväg är ofta väldigt individuellt, det vet alla som lagat middag till fler än två personer. Det är snudd på omöjligt att göra alla nöjda – med ett undantag.

Korv med bröd. Det är en rätt som förenar alla jorden runt, oavsett ursprung, kön, ålder – ja allt. Det är enkelt, billigt och smaskens!

Självfallet hålls det årligen världsmästerskap i korv med bröd-ätning, och vinnaren i årets mästerskap heter Joey Chestnut, som vann för 14 gången på 15 år!

De flesta korvälskare är nog övertygade om att de själva skulle klara att äta hur många korv med bröd som helst – men ingen rår på amerikanen Joey Chestnut, 37.

Så många korvar åt han

Tävlingen, som går ut på att äta så många korv med bröd som möjligt på tio minuter, ägde rum på Coney Island i New York i söndags, den fjärde juli.

Joey, som är känd för sin enorma aptit, vräkte i sig sanslösa 76 korv med bröd på tio minuter och plockade därmed hem världsmästarbältet.

Men utöver att plocka ytterligare en världsmästartitel så slog Joey även sitt eget rekord från förra året, då kan tryckte i sig 75 korvar på tio minuter.

”Mår bra när alla jublar”

När Joey defilerade hem segern förra året tvingades han göra det utan publik, på grund av pandemin. Men i år fick han triumfera inför alla sina fans.

– Det kändes bra. Även när jag kände mig dålig så fick det mig att må bra när alla jublade och stöttade mig, säger han enligt Aftonbladet.

I damernas tävling vann Michelle Lesco, som lyckades få i sig lite mer än 30 korv med bröd på tio minuter.

Känner du någon som skulle kunna utmana Joey om titeln? Tryck då på DELA-knappen så de får en chans i nästa års världsmästerskap, eller varför inte bara för att hylla världens bästa maträtt!