Anders Bagges ärliga ord – om pinsamma meddelandet till Lasse Berghagen

Årets Idol-säsong är i full gång och utöver själva sångtävlingen så bjuder Idol alltid på en härlig jury bestående av lika färgstarka som härliga karaktärer.

Anders Bagge, 52, har suttit i juryn sedan 2008, med undantag för år 2017, och har tack vare det blivit en av våra mest folkkära svenskar.

Den djurälskande stockholmaren har genom åren också visat att han mer än gärna bjuder på sig själv, bland annat genom pinsamma och roliga anekdoter.

Som den gången han höll på att skicka ett riktigt pinsamt – och barnförbjudet – meddelande till självaste Lasse Berghagen.

Det kanske inte är det första man tänker på när man slår på Idol på tvn för att koppla av en fredagkväll, men faktum är att juryn, i år bestående av Nikki Amini, Kishti Tomita, Alexander Kronlund och Anders Bagge har gedigna musikkarriärer i ryggen.

Anders Bagge blev stor redan under 1990-talet och har skrivit samt producerat musik åt världsstjärnor som Janet Jackson, Madonna, Jennifer Lopez, Celiné Dion, Santana och Enrique Iglesias.

Det går med andra ord att lita på Anders Bagges åsikter om de som söker till Idol, han vet verkligen vad han pratar om.

Bjuder på sig själv

Anders Bagges långvariga medlemskap i Idol-juryn har inte gått obemärkt förbi, och Anders är år 2020 en av våra allra mest kända svenskar, något som hans över 500 000 följare på Instagram skvallrar om.

Bagge har aldrig varit rädd för att bjuda på sig själv, vi är många som minns hans lilla blunder under Idol 2011 när han råkade kalla den dåvarande jurymedlemmen Laila Bagge för ”min fru” trots att paret separerade år 2001.

– Förlåt. Min exfru. Helvete. Shit. Stryp mig. Det var länge sedan. Jag vill bara säga… nu blir jag så röd i ansiktet. Jag orkar inte prata, svarade Bagge då och rev ned enorma skrattsalvor från publiken.

Skickade snusk till Lasse Berghagen

Men det var inte enda gången Anders Bagge råkade ut för pinsamheter. För Nöjeslivet berättar Anders Bagge även om när han närapå skickade ett pinsamt meddelande till Lasse Berghagen av misstag.

Bildkälla: Wikimedia Commons

Anders Bagge var på jakt efter en ny datormus, och hans vän Lars Berghel befann sig då i en datorbutik när han fick syn på en datormus för 799 kronor.

– Och så säger han ”swishar du mig”? Ja absolut det kan jag göra, säger Anders till Nöjeslivet.

”Ska bli skönt”

Sagt och gjort, Anders Bagge öppnade swish-appen för att skicka över pengarna.

– Men jag har börjat se dåligt så jag gick in på swish och tryckte in ”Lars Berg..” Skrev in 800 kronor och skrev i meddelandet ”Det ska bli skönt med en ny mus”. Och då inser jag att jag skickar det till Lars Berghagen, säger Anders till Nöjeslivet.

Men Anders Bagge hade turen på sin sida, den här gången-

– Precis när jag trycker, så går det inte igenom. Nu måste jag ha förstoringsglas på så att det inte blir fler sådana här grejer, avslutar Bagge med ett avväpnande skratt.

Vilken härlig människa som bjuder så på sig själv, det borde fler göra!

Tryck nu på DELA-knappen för att hylla Anders Bagge!