Byn har tröttnat på alla hån – nu byter de namn

Städer, byar och stadsdelar har ofta namn som uppkommit långt bak i tiden, vilket ibland kan leda till roliga missförstånd i dagens samhälle. I Sverige har vi till exempel namn Trosa och Snopptorp.

I Österrike finns en by med namnet Fucking. Namnet härstammar från 1070-talet då byn namngavs efter en man med namnet Focko.

Namnet på byn har flera gånger orsakat oönskad uppståndelse, och nu har byborna fått nog – Fucking ska byta namn.

Fugging. Det är det nya namnet på den gamla byn Fucking. Namnbytet har varit på tapeten tidigare, men har då röstats ned av byns 100 innevånare.

Turister stjäl vägskyltarna

Fucking har länge haft problem med att turister kommer och stjäl vägskyltarna som guidar till byn, och turistbyråer blir nedringda av busringare som vill boka ett hotell i Fucking.

Detta har stört byborna, som kallas för fuckingers.

Bildkälla: Wikipedia

Fugging, som byn kommer att kallas från och med den 1 januari 2021, har också förankring i historien. Byn hette nämligen så fram till 1600-talet.

Staden Petting tre mil bort

– Jag kan bekräfta att byn byter namn. Jag vill verkligen inte säga mer, säger borgmästaren Andrea Holzner enligt Aftonbladet.

Fucking ligger i ett kluster av orter med barnförbjudet-klingande namn. Orterna Underfucking och Oberfucking ligger ungefär sex mil från Fucking.

Dessutom ligger den tyska staden Petting bara tre mil västerut.

Vad tycker du om det här? Borde staden behålla sitt stolta namn eller är ett byte på sin plats?

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!