Danskarnas nya trend bekymrar läkare – stoppar snus där solen aldrig skiner: ”Det stack fan lite”

Danmark ses ofta på av oss svenskar som ett lite, lite galnare land än Sverige.

Man får köpa starköl i affären och i ett av Köpenhamns mest berömda kvarter, Christiania, får man dessutom röka ett och annat som är förbjudet här hemma i Sverige. Det går lite vildare till söder om sundet, helt enkelt.

Nu får vi torra svenskar ännu mer vatten på vår kvarn, efter att rapporter inkommit om var danska ungdomar väljer att stoppa sitt snus – det är inte i munnen, om man säger så.

En ny trend har uppstått hos danska ungdomar, enligt P3 Nyheter. Den går ut på att stoppa in snus på ställen där det inte hör hemma.

”Stack fan lite”

Istället för att stoppa snuset i munnen som brukligt, har ungdomarna börjat föra in snus i vaginan, anus och under förhuden på snoppen, något som bekräftats av danska folkhälsomyndigheten.

Bildkälla: Wikipedia

En modig, ung man som vågat berätta om sitt minst sagt kreativa snusande är 19-årige Oliver Arensen.

– Det stack fan lite. Och dagen efter kunde man se en fyrkantig fläck runtom. Jag skulle nog råda folk att låta bli. Om man var nykter skulle det säkert göra jätteont. Jag gör aldrig om det, säger Oliver till DR.

Fungerar inte lika bra

Utöver att lämna spår efter sig, som för Oliver, får snuset mindre effekt om man har det någon annanstans än i munnen. Slemhinnorna kan dessutom skadas, varför man nu avråder ungdomar från att hoppa på den bisarra trenden.

– Till viss del kan det vara en festkultur, där ungdomarna vill utmana varandra. Men det är nog också för att vissa vill dölja att de blivit beroende och inte vill att föräldrarna ska upptäcka det, säger hälsokonsulten Rikke Højland till DR.

Bildkälla: Shutterstock

Vad ska man tycka och tänka om det här? Danskarna är helt enkelt lite tokiga, men vi älskar dem ändå!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får läsa om de här galenskaperna idag1