Detta händer i kroppen när du slutar ha sex – nummer 5 är riktigt otäck

Att ha sex är, tillsammans med att äta och sova, är det mest naturliga vi människor har här i världen. Och med handen på hjärtat kan nog de allra flesta av oss instämma med att bra sex tillsammans med någon man tycker om är svårslaget.

Dock är det tyvärr ofta så att ju längre en relation fortgår, desto mer sällan har man sex. Det gäller att inte ge upp sexlivet helt, det kan få väldigt negativa konsekvenser.

Det kanske inte är något man tänker på i första taget men man kan påverkas både fysiskt och psykiskt av att inte vara sexuellt aktiv.

Här nedanför är sju saker som kan inträffa om glöden i sovrummet slocknar, enligt sajten iCreative.

1. Man har lättare att bli sjuk.

Kanske inte det sexigaste att tänka på men faktum är att man stärker sitt immunförsvar när man har sex då man helt enkelt får i sig någon annans bakterier. När sexet uteblir så försämras även immunförsvaret och man blir sjuk lättare.

2. Stresshormonerna ökar

Det som gör oss människor stressade är hormoner. Nivån på dessa hormoner sjunker när man har sex, vilket gör att man blir avslappnad. Att inte ha sex medför alltså en högre nivå av stresshormoner vilket också kan leda till ökad irritation.

3. Det blir svårare att få till det när det väl gäller

Det må låta lite konstigt, men så är det. Kroppen förlorar liksom ”vanan” och det blir alltså svårare att bli upphetsad när det ska liggas.

Förlorar känslor

4. Förändrat sovmönster.

Sättet att sova, och framför allt drömma, på kan förändras när det går lång tid mellan liggen. Många upplever att man drömmer allt mer konstiga saker och ofta är drömmarna av sexuell karaktär.

5. Man kan sluta älska sin partner

Kemin påverkas när man i en relation skär ned på den fysiska aktiviteten, och känslorna för partnern kan slutligen börja avta. När man känner sig mindre dragen till sin partner är det lätt hänt att blicken börjar vandra och man börjar finna andra människor som allt mer attraktiva.

6. Minskat sexlust

Som nämns ovan så känner kroppen av ett minskat sexliv och drar ned produktionen av de hormoner som styr sexlusten. Så istället för att bli mer och mer sexsugen så minskar det efterhand. Detta kan i sin tur påverka det övriga känslolivet och känna minskad energi i vardagen.

7. Sämre självförtroende

När man har sex så känner man sig sexig och uppskattad av sin partner. Logiskt nog så uppstår inte dessa känslor lika ofta när man inte har sex och det kan leda till ett sämre självförtroende och nedstämdhet.

Var inte blyg nu, DELA den här viktiga informationen vidare till dina vänner!