Efter flera bajsattacker – nu tvingas svenska badet att stänga

Det finns busstreck – och sen finns det busstreck.

Somliga är lite roliga, kanske söta, knasiga och kan räknas som hyss – men andra är mer taskiga, äckliga och korkade.

Givetvis är det upp till var och en hur man klassar saker och ting, men personerna som nu slagit till mot ett svenskt utomhusbad gick faktiskt för långt.

Det handlar om Barabadet, ett inhägnat område med utomhuspooler, i skånska Svedala som tingats stänga – efter upprepade bajsattacker. Personer har tagit sig in på platsen och lämnat avföring i bassängerna.

Badet på bilden är inte Barabadet. Fotot är en genrebild. Bild: Shutterstock.

Under de senaste veckorna har polisen fått in flera anmälningar som rör Barabadet, vilket Sydsvenskan var först med att rapportera.

Tvingats tömma poolerna

Personal har kommit till jobbet – och då mötts av avföring i poolerna.

– Så fort det kommer avföring i vattnet har vi strikta rutiner på vad vi ska göra. Att vi fick hålla stängt hela helgen blir tyvärr konsekvensen när sådant här händer, säger Theodora Mårtensson, samordnare för Svedala kommuns bad, enligt Expressen som hänvisar till Sydsvenskan.

Efter bajsvandaliseringen tvingades man tömma poolerna på allt vatten och därefter sanera. Nu tittar på kommunen på olika lösningar för att bli kvitt problemen och de nattliga inkräktarna. Man har, enligt Sydsvenskan, bland annat diskuterat att sätta in värmekameror.

Svedala kommunhus. Bild: Wikimedia Commons.

Janne Nilsson, kommunpolis i Svedala, känner till den ökade aktiviteten nattetid vid Barabadet, men menar att det är svårt att komma åt det udda problemet.

– Tidigare har man alltid haft nattbadare när det är fint väder. Det är inget nytt fenomen, men det här med vandalisering är så tråkigt, säger han.

Känner du en riktig storskitare som borde vara huvudmisstänkt? Tagga då den personen på Facebook, eller dela vidare den här knäppa nyheten till dina vänner!