Forskarnas slutsats: Att ”retas” med sin partner är bra för förhållandet

Att få skratta med den man håller kär är bland det bästa som finns här i världen! Att se ens älskling brista ut i ett gapskratt skickar ett svårslaget rus genom hela kroppen och gör verkligen att man älskar sin partner lite extra.

Att kunna skoja, busa och retas med sin partner skulle nog de allra flesta av oss säga är grundläggande i en kärleksrelation.

Nu finns även en studie som bekräftar det – att retas med sin partner gör förhållandet starkare, skriver sajten Ladbible.

Det är nog få av oss som skulle kunna tänka sig ett förhållande där man aldrig skrattar eller retas med varandra. Att slänga lite käft med sin älskade hör till ett bra förhållande, helt enkelt.

Bra för förhållandet

Enligt en ny studie så är det bra för förhållandet att gnabbas och retas med sin partner. Studien utfördes vid universitetet i Kansas på över 15 000 personer under tre år.

Studien fann att humor är en väldigt viktig punkt för att bygga ett framgångsrikt förhållande. Dock behöver man dela samma typ av humor för att förhållandet ska bli riktigt framgångsrikt.

Bildkälla: Youtube

– Många söker humor i en partner, men det är ett väldigt brett begrepp. Att du kan få andra att skratta eller har en snabb tunga är ingen garanti för att du är en bra partner. Det som spelar roll är de saker som ni båda tycker är roligt, det ger båda en känsla av bekräftelse som verkligen stärker förhållandet, säger Jeffrey Hall som var med och utförde studien, till Ladbible.

Bildkälla: Flickr

Får inte gå överstyr

Men, som med allting annat här i världen, finns det en gräns. Allt skämtande och retande måste ske så att båda tycker det är kul, annars får det helt motsatt effekt.

– En aggressiv typ av humor brukar sällan vara bra för relationen. Att partnern uppfattar ens humor som elak är ett stort varningstecken, säger Jeffrey Hall till Ladbible.

Jag visste det! Tryck nu dela-knappen så dina vänner också får den här viktiga informationen!