Forskarnas slutsats: Att vara slarvig är tecken på hög intelligens

Att ha ordning och reda är en självklarhet för många av oss. Men för lika många är det där med ordning lättare sagt än gjort, saker och ting glöms bort och försvinner.

Men nu kan alla ”slarvpellar” andas ut – att vara slarvig är nämligen ett tecken på hög intelligens, enligt en ny studie.

Hemma hos vissa är det alltid rent och prydligt, kläderna är vikta och noggrant färgsorterade inuti garderoben.

”Främjar kreativiteten”

Men hemma hos andra personer kan det gott hänga både en och två tröjor över stolsryggen och dammtussarna samlas under soffan. Alla är vi olika och tur är väl det, men enligt en ny studie så kan ordningssamheten vara sammanlänkad med ens intelligens.

Studien visade nämligen att slarviga personer i högre utsträckning har högt IQ.
– Att ha det rörigt i sin omgivning verkar inspirera och främja kreativiteten. Man bryter sig loss från gamla tankemönster helt enkelt. Har man ordning och reda hemma är det sannolikt att man tar det säkra före det osäkra, säger psykologforskaren Kathleen Voghs.

Bildkälla: Youtube/Emmelemzi

Nattugglor har högre IQ

Studier har också visat att personer som vi brukar kalla ”nattugglor” generellt har högre IQ än de som föredrar att krypa till kojs tidigare. De som uppgav att de gärna lägger sig efter midnatt hade enligt studien en IQ på över 125.

Samma studie visade även att personer som svär mycket ofta är snäppet smartare än de som inte svär. Vanligtvis kanske man förknippar svordomar med ett begränsad ordförråd men enligt studien så är det faktiskt tvärtom.

– Att kunna många svordomar är förknippat med att ha ett stort ordförråd i övrigt vilket i sig är ett tecken på intelligens, säger psykologerna Kristin och Timothy Jay som ligger bakom studien.

Så om folk klagar på att man är slarvig och svär mycket kan man alltså trösta sig med att man troligtvis är smartare än andra! Tryck på dela-knappen så att dina slarviga vänner också får läsa de här underbara nyheterna!