Forskarnas slutsats: Ingen borde börja jobba före klockan 10 på morgonen

Att gå upp tidigt på morgnarna är jobbigt för de allra flesta av oss. Att kliva upp ur sängen känns omöjligt, ögonen vill bara sluta sig igen och man halvsover sig genom frukosten.

Nu kommer dock en studie som kan få ett slut på tidiga morgnar, resultatet visar nämligen att det bästa vore att börja jobba klockan 10, skriver brittiska Metro.

Det är doktorn Paul Kelley, sömnforskare, som anser att arbetsplatser borde låta sina anställda komma in till jobbet vid tio på förmiddagen – för både hälsan och produktivitetens skull.

”Vi sover bara 6,5 timme”

Under sin tid som rektor lät Kelley eleverna på skolan komma in vid tio på morgonen.

– I västvärlden sover vi ungefär 6,5 timme per dygn under arbetslivet men enligt vetenskapen behöver vi minst åtta timmar, säger Kelley till Metro.

Bildkälla: Shutterstock

Skulle minska sjukskrivningar

Att börja jobbet vid tio är mest rättvist både mot de anställa och arbetsgivarna, då det skulle minska antalet sjukskrivningar.

– Att börja jobba skulle minska på sömnbristen som råder idag med ungefär 70 procent, vilket i snitt blir 36 minuter per dag, säger Kelley.

Att en god natts sömn är viktig för välmåendet är de flesta medvetna om, men det handlar kanske inte om att gå och lägga sig tidigt utan att helt enkelt vakna senare.

Jag, som älskar sovmorgnar, tycker det här är fantastiska nyheter! Tryck nu på dela-knappen så att dina vänner också får den här underbara informationen!