Fräckis: Chefen anställer ny sekreterare som lovar att utföra ”speciella tjänster”

Att trivas på sin arbetsplats är oerhört viktigt. Man spenderar trots allt stor del av sin vargdag där – och att ha kollegor som man gillar är många gånger minst lika viktigt som att tycka om sina arbetssysslor.

Mannen i den här fiktiva, roliga historien valde ett litet udda sätt för att ha det extra bra på sitt jobb. Det gick dock inte riktigt som han önskade just den här dagen.

Jag hittade den här fräckisen på nätet tidigare i dag – och kände direkt att jag måste få dela den med er! Jag fick mig nämligen ett riktigt gott skratt på slutet!

Det var en chef som nu skulle anställa en ny privatsekreterare till sitt kontor. Han gick ut i lokalpressen och satte in en annons: 

”Storbystad sekreterare med fördelaktigt utseende sökes till mitt kontor. Hög lön kan erbjudas, speciella tjänster kommer dock att krävas!”

Han fick in många svar och han intervjuade flera storbystade skönheter. Han fastnade till slut för en enormt söt tjej vid namn Julia som var som en docka i alla avseenden. 

När lön och andra förmåner skulle diskuteras så blev chefen lite skamsen för att han hade ställt de lite förbjudna krav som han hade gjort.

Han sa:

– Det här med ”speciella tjänster” – är det okej för dig? 

– Inga problem, svarade Julia. Jag har ingen pojkvän och du ser trevlig ut.

Chefen blev eld och lågor, förklarade därför vidare:

– Vad härligt! Om det nu är så att jag skulle vilja ha lite mysigt med dig och att inga i närheten ska förstå vad vi pratar om så kommer jag att säga att jag vill ha ett brev till Afghanistan utskrivet!

– Ett brev till Afghanistan utskrivet – det är förstått!

Det gick ett par dagar och chefen kände att begäret pockade på. Han tryckte ner knappen på snabbtelefonen och sa:

– Jag skulle vilja ha ett brev till Afghanistan utskrivet. 

Svaret dröjde lite, men kom till slut:

– Nu är det så att jag har det röda färgbandet i skrivmaskinen i dag…

– Jaha, svarade chefen. Då får vi ta det en annan gång!

Det gick en liten stund och sekreteraren kände att hon svikit chefen lite. Därför gick hon in på hans kontor när han var ute på lunch och la en lapp lite halvt gömd på hans skrivbord. Julia tänkte att det kunde vara en härlig överraskning när han kom tillbaka.

På lappen stod det: ”Angående det där brevet – skulle vi inte kunna ta det muntligen?”

En stund senare kom chefen tillbaka från sin affärslunch, steg in på sitt kontor – och några minuter senare tryckte han på snabbtelefonen.

– Fan, det är tyvärr redan för sent att ta brevet muntligen, svarade han besviket. Jag skrev nyss ut det för hand…

Så kan det gå! Snåla inte nu, tryck på dela-knappen om du fick dig ett skratt!