Här är sylvassa kängan – mot skyhöga priset på matbutikernas plastpåsar

Många är irriterade på den nya plastpåseskatten.

Den som gjort att man vid köp av en bärkasse i matbutiken nu får betala sex, sju kronor.

En hel del har haft roligt åt den, enligt dem, höga prissättningen.

Nyligen skrev vi om Lucas Simonssons klockrena sketch om priset på plastpåsar som ger en hint om vad de kan komma att kosta om 20 år. Han är dock inte ensam om att skämta om den nya skatten som fått exempelvis priset på matbutikernas bärkassar att skjuta i höjden.

Stenhård passning – till ministern

Frågan var het redan i höstas när förslaget presenterades – och någon som reagerade väldigt starkt på det hela var radioprofilen Kjell Eriksson. Du känner kanske inte igen hans ansikte, men har garanterat hört hans röst.

Bild: Wikipedia

Den 44-årige stockholmaren, som även går under namnet ”Kjelleman”, skrev så här på sociala medier för en tid sedan:

”Köper en plastkasse, bär hem maten i den, sen använder jag den som soppåse. Lämnar den i soprummet som sen kommunen tömmer. Nu säger P. Bolund att den ska beskattas eftersom delfiner och valar strandar med den i magen. Jag visste inte att kommunen tömde mina sopor i havet”.

P. Bolund är alltså Per Bolund som företräder Miljöpartiet och är Sveriges finansmarknads- och bostadsminister. Kjell Eriksson verkar helt enkelt inte köpa hans argument om att vi ska beskatta matkassarna i Sverige – som många sedan använder som soppåsar – för att haven världen över fylls på med plastavfall.

Vill se en ”hjälmskatt”

Radioprofilen möttes av flera negativa reaktioner efter sitt inlägg. En del avfärdade hans kritik mot de höga plastpåsepriserna som ”trams”.

Bild: Nyheter365

Kjell svarade:

”Trams är oftast det ordet man tar till när man inser att man är besegrad i en diskussion”, skrev han och fortsatte:

”Hoppas fler cyklister slutar med plasthjälm. Annars kanske du kan ordna en hjälmskatt för att det finns delfiner och valar som strandat efter att dom ätit en cykelhjälm”.

Vad tycker du? Har Kjell rätt eller är han fel ute? Tryck nu på dela-knappen för att berätta vad du tycker om plastpåseskatten!

Exit mobile version