ICA-handlarens geniala uppfinning – mitt i krisen: ”Rövstickor”

Kaotiska tider kräver desperata åtgärder.

Kanske var det så ICA-handlaren Erik Lindgren resonerade när coronakrisen ledde till att toalettpappret blev en bristvara i hans affär.

Lösningen blev en uppfinning som nu spridits som en löpeld över hela landet – nämligen ”rövstickor”.

”För dig som är riktigt miljömedveten eller solidarisk”, skriver butiken på Facebook.

Valde att bredda sitt utbud i krisen

Ja, ingen har väl missat den snackis som toalettpapper plötsligt blivit under den rådande coronakrisen. Hyllorna gapar tomma i många butiker – och en del har till och med satt ett högre pris om man handlar fler än en förpackning.

På ICA Nära Mörsil i Åre har man dock i stället valt att bredda sitt utbud vad gäller varor som garanterar en ren bak. Idén kom från en av butikens stamkunder.

Här är den – rövstickan!

Bild: Facebook/ICA Nära Mörsil

”Med anledning av den uppkomna tillgångs-utmaningen på skithuspapper är produktionen av rövstickor i full gång hos Lindgren Rövstickor AB.

Använde fel sida av sandpappret

Även om produktionshastigheten ännu inte är den snabbaste så har vi ändå fått ihop ett gäng och vi jobbar ständigt med att effektivisera produktionstakten (upptäcktes tex i ett tidigt skede att vissa i produktionslinjen inte använde den för uppgiften mest lämpade sidan av sandpappret).

Vi hade även ett driftstopp vid en ”slå sig på rummen med hammaren incident” när en skruv skulle drivas in i en planka”, skrev ägaren Erik Lindgren på butikens Facebooksida.

Håll ut, en lösning är på gång!Med anledning av den uppkomna tillgångs-utmaningen på skithuspapper är produktionen av…

Gepostet von ICA Nära Mörsil am Samstag, 21. März 2020

Dagen därpå dök den nya produkten dessutom upp i ICA Nära-butiken.

”Lösningen är här!

Vi har tydligen lite skithuspapper kvar efter helgen. Men vi HAR även alternativ för dig som är riktigt miljömedveten eller solidarisk. Eller bara vill vara förberedd”, skrev man till bilden på när rövstickorna ställts fram intill toarullarna.

På skylten kunde man läsa att priset för en är 29,90 kr/st.

”Lokalproducerad. Jfr pris ca 4 öre/användningstillfälle (2 ggr/dag i ett år)”.

Lösningen är här!Vi har tydligen lite skithuspapper kvar efter helgen. Men vi HAR även alternativ för dig som är riktig miljömedveten eller solidarisk. Eller bara vill vara förberedd.

Gepostet von ICA Nära Mörsil am Montag, 23. März 2020

Man poängterade dessutom att inga byten eller återköp medges.

Måste kunna ha roligt i tuffa tider

Den roliga – och geniala – idén har fått spridning över hela landet. Erik Lindgren har till och med medverkat i TV och fått prata om sin uppfinning.

Rövstickan kanske är här för att stanna – men det återstår att se hur effektiv den är i jämförelse med vanligt toalettpapper.

I tuffa tider som dessa måste man dock kunna skratta och ha roligt. Det hjälpte ICA Nära Mörsil oss – och sina kunder – med genom det här fräcka initiativet.

Det är helt enkelt bara att applådera Erik och hans personal!

Tryck nu på dela-knappen för att skänka ett extra leende till dina vänner i dag!