Igelkottarnas högljudda sex har blivit ett enormt problem – skrik och stön håller folk klarvakna

Vanligtvis beskylls kaniner för att vara de kåtaste djuren.

Nu verkar de dock ha fått tuff konkurrens. I Tyskland har polisen nämligen tvingats rycka ut flera gånger den senaste tiden – på grund av igelkottar som haft högljudda parningsakter.

Ja, tysk polis har på senare tid fått in massvis av telefonsamtal från folk runtom i landet som klagat på att de inte kunnat sova under nätterna. Anledningen har varit att deras grannar haft högljutt sex.

Det har man i alla fall trott.

Kan hålla på i flera timmar

I stället för pippande grannar har det dock, efter närmare inspektion, visat sig handla om älskande igelkottar som låtit högt ute i trädgårdarna, skriver Daily Mail.

Wikipedia

Vid ett av tillfällena ska två igelkottar ha väsnats så pass mycket under en sexakt i närheten av en skola i München att polisen krävde att skolans fastighetsskötare skulle kliva upp mitt i natten och genomsöka området.

Enligt Daily Mail kan igelkottarnas parningsritual pågå i flera timmar. Det ska inte vara ovanligt att djuren väser, stönar, grymtar och skriker under kärleksakten. Det är, uppger tidningen, vanligtvis hanen som låter mest.

RAF Midenhall

Det verkar dock oklart huruvida lätena endast beror på njutning, eller om djuren kan göra sig illa på varandras taggar. Igelkottsexperter i Tyskland har dock bett räddningstjänsten att inte störa eller försöka avbryta parningsstunderna.

Så sluta med uttrycket ”knulla som kaniner”. Från och med nu är det ”pippa som igelkottar” som gäller. Tryck nu på dela-knappen så att även dina vänner få veta det här!